Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πολιτεία του Τέξας συνεχίζουν να δίνουν μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιών που έχουν προκαλέσει τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, έχουν καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια και έχουν κάνει στάχτη μια έκταση μεγαλύτερη των 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Συνολικά, 63 νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, αφού το Τέξας βρίσκεται αντιμέτωπο με τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών. Η ανομβρία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους από την τροπική καταιγίδα Λι που χτύπησε την Κυριακή την γειτονική πολιτεία της Λουιζιάνα, συμβάλλουν στην ραγδαία εξάπλωση των πυρκαγιών.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Ρικ Πέρυ, που είναι και υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές προέτρεψε με αυστηρό τρόπο τους πολίτες να υπακούουν στις εντολές εκκένωσης.

Η πολιτεία έχει επιστρατεύσει και εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών μαζί με τους 1.200 περίπου πυροσβέστες που δίνουν μάχη \”σώμα με σώμα\” με τις φλόγες. Το μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς μαίνεται κοντά στην πρωτεύουσα της πολιτείας, την πόλη Όστιν, και εκτείνεται σε μια απόσταση 25 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook