Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, σε βάρος του 24χρονου ηρακλειώτη, που οι πληροφορίες τον φέρουν πρόεδρο ςτου Συνδέσμου Φιλάθλων ΟΦΗ, και ο οποίος  εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο, αλλά και στον 22χρονο που ακόμα αναζητείται, ασκήθηκαν χθες από τις εισαγγελικές αρχές.

Στα υπόλοιπα 14 άτομα που συνελήφθησαν ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα με καλυμμένα πρόσωπα, για απρόκλητη φθορά από άτομα με καλυμμένα πρόσωπα καθώς και για το πλημμέλημα της συμπλοκής που οδήγησε σε θάνατο.

Στους γονείς των τριών ανηλίκων ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε στον εισαγγελέα ο 24χρονος, αναγκάστηκε να χτυπήσει τον άτυχο 21χρονο καθώς θεωρούσε ότι κινδύνευες η ζωή του.

Εν τω μεταξύ και όπως αποκάλυψε χθες το Flashnews.gr , ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 13 εκατοστών, εντοπίστηκε από πολίτη στην παραλιακή περιοχή του Παγκρητίου, κοντά στο γεφυράκι όπου έγιναν οι χθεσινές αιματηρές συμπλοκές.

Το μαχαίρι ήταν μέσα σε ένα πλαστικό τσαντάκι, ενώ αμέσως πήγαν στην περιοχή αστυνομικές δυνάμεις και η σήμανση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, οι οποίοι παρέλαβαν το μαχαίρι.

Άμεσα θα γίνουν οι εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο 21χρονος από τα Μάλια, ενώ εφόσον βρεθούν και δακτυλικά αποτυπώματα, τότε εκφράζονται ελπίδες για τον εντοπισμό και του δράστη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook