Σημαντικά περιθώρια ελληνικών εξαγωγών φρουτοχυμών στη Γερμανία προκύπτουν ως απόρροια του γεγονότος ότι οι
Γερμανοί αναδεικνύονται παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κατανάλωση φρουτοχυμών με 37 λίτρα ετησίως. 
Τα στοιχεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία συμβούλων με έδρα το Μόναχο που ειδικεύεται στο εξωτερικό εμπόριο μεταξύ της Ελλάδας και των Γερμανόφωνων χωρών INTZEIDIS Consulting.
Όπως σημειώνεται καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη παίζει η γενικότερη στροφή προς την υγιεινή διατροφή, της οποίας οι χυμοί θεωρούνται αναπόσπαστο συστατικό. Η σύγκριση ανάμεσα στα στοιχεία του 2010 και την εικόνα που επικρατούσε το 1951 αποδεικνύει του λόγου το αληθές. 
Η κατανάλωση χυμών από φρούτα και λαχανικά στην Γερμανία αυξήθηκε κατά 20 περίπου φορές – από τα 1,9 λίτρα ετησίως στα 37 λίτρα. Το άλμα αυτό αποτυπώθηκε, όπως είναι φυσικό, και σε επίπεδο τζίρου: από τα 50 εκατομμύρια μάρκα του 1951 έχει φτάσει σήμερα τα 3,9 δισεκ. ευρώ (σε ετήσια, πάντοτε, βάση). 
Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων του κλάδου, λόγω εκσυγχρονισμού και συγκεντροποίησης, έχει μειωθεί από τις 1.600 στις 400, στις οποίες απασχολούνται σήμερα 7.500 περίπου εργαζόμενοι, οι οποίοι παράγουν 4,2 δισεκ. λίτρα χυμών κάθε χρόνο.
Όσον αφορά, τέλος, στις προτιμήσεις των γερμανών ανάμεσα στα 100 περίπου προσφερόμενα προϊόντα, από πέρυσι υπήρξε ανακατάταξη στην κορυφή. Πλέον, την πρώτη θέση κατέχουν οι φυσικοί χυμοί πορτοκαλιού, εκτοπίζοντας από εκεί τους χυμούς μήλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook