Γιατί ανακατεύεσαι με τα κόμματα? Όλοι ίδιοι είναι.

 Η παραπάνω ατάκα, μαζί με κάποιες άλλες όπως «αφού έχεις μαγαζί δεν πρέπει να είσαι κομματικοποιημένος», «εσύ θα σώσεις τον κόσμο?» κλπ, είναι ατάκες που ακούω συχνά από φίλους και συγγενείς όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά, αυτοδιοικητικά  και πολιτικά τεκταινόμενα και για αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να δώσω μια δημόσια απάντηση.

Ο βασικός λόγος αυτής της «πετριάς» κατά κάποιους, είναι γιατί πολύ απλά δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι για οτιδήποτε δεν μου αρέσει και συμβαίνει γύρω μου –  είτε σε τοπικό, είτε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο- μένοντας στην θέση του παθητικού θεατή, δίχως να καταβάλλω προσπάθεια να το αλλάξω. Χωρίς να έχω ψευδαισθήσεις η να υπερεκτιμώ τις δυνατότητες παρέμβασης ενός μόνο ατόμου, θεωρώ πως ο καθένας μας μπορεί να προσθέσει ένα μικρό λιθαράκι στο να αλλάξουν κάποια από εκείνα τα πράγματα που δεν μας αρέσουν.     

Γιατί  υποψήφιος για μέλος της ΝΟΔΕ Χανίων και γιατί στηρίζω τον Γ.Μαρκουλάκη για πρόεδρο. 

Σε ότι αφορά το πρώτο και για όσους δεν το γνωρίζουν, το 2010 υπήρξα ένας από εκείνους τους  λίγους ανθρώπους όπου προσπαθήσαμε και καταφέραμε να διατηρήσουμε την ΝΟΔΕ εν λειτουργία, μετά τα όσα είχαν συμβεί στα Χανιά με την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ. Όπως και ο τωρινός πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, έτσι πίστεψα κι εγώ ότι το κόμμα πρέπει να έχει συνέχεια ασχέτως του ποιος ηγείται σε αυτό. Στην πορεία, και αφού τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, θεώρησα ότι δεν ήταν απαραίτητη πλέον η ενασχόληση μου εκεί και για αυτό δεν ήμουν ξανά υποψήφιος. Οι λόγοι που με κάνουν σήμερα να διεκδικώ την συμμετοχή μου ξανά, είναι δύο. Ο πρώτος έχει να κάνει με τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ. Έναν πολιτικό που τον στήριξα βασιζόμενος αποκλειστικά στην έως τότε πορεία του ως μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά αλλά και το όραμα του – έτσι όπως εκφράστηκε προεκλογικά- για την πορεία της Ελλάδας. Ο δεύτερος λόγος, είναι η προσπάθεια που βλέπω να καταβάλλεται στην ΝΟΔΕ από την στιγμή που ανέλαβε ο Κος Μαρκουλάκης. Μια προσπάθεια που έχει κυριολεκτικά μεταμορφώσει ένα κομματικό όργανο σε ουσιαστικό φορέα παρέμβασης και στα τοπικά και στα γενικά δρώμενα, παίζοντας τον ρόλο που πραγματικά πρέπει να έχει ένα τέτοιο όργανο.  

Αυτή την Κυριακή 13 Μάη λοιπόν, καλώ όλους όσους διακατέχεστε από παρόμοιες ιδέες και απόψεις,  να συμβάλετε με την συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία στην στήριξη της παραπάνω προσπάθειας.       

Παναγιώτης Ζερβουδάκης     

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook