Ο πύργος του Eiffel αποτέλεσε ένα από τα θαύματα της σύγχρονης μηχανικής, όταν ολοκληρώθηκε το 1890 και παρέμεινε το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο για το εκπληκτικό χρονικό διάστημα των 41 χρόνων.

Τα σχέδια ενός Άγγλου καλλιτέχνη που απεικονίζουν τα διάφορα στάδια της κατασκευής του πύργου βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες. Τα συγκεκριμένα είχαν μείνει στην κατοχή της οικογένειας του Warwick Herbert Draper, για όλα αυτά τα χρόνια και πέρναγαν από γενιά σε γενιά. Βρέθηκαν από τον δισέγγονο του καλλιτέχνη ξεχασμένα μέσα σε έναν σκονισμένο φάκελο και δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά σήμερα στην Daily Mail.

Τα εξαιρετικής λεπτομέρειας σχέδια παρέμεναν στα χέρια της οικογένειας του καλλιτέχνη Warwick Herbert Draper, τα οποία τα είχε φιλοτεχνήσει όντας φοιτητής στο Παρίσι μεταξύ του 1887 μέχρι το 1890. Αναπαριστούν τα διάφορα στάδια κατασκευής του, καθώς και εικόνες τόσο από τεχνικούς εν ώρα εργασίας, όσο και από Παριζιάνους που απολαμβάνουν την κατασκευή ενός από τα πιο δημοφιλή πλέον αξιοθέατα στον κόσμο.

O John Ritsie, δισέγγονος του καλλιτέχνη, αποφάσισε να τα πουλήσει σε δημοπρασία, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών θα «χτυπήσουν» πολύ καλές προσφορές.

Για την ιστορία ο πύργος του Eiffel Tower, πήρε το όνομά του από τον σχεδιαστή του, μηχανικό Gustave Eiffel, και κατασκευάστηκε στην είσοδο της Παγκόσμιας έκθεσης το 1889.

\"\"
\"\"

\"\"\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook