Να βάλουν το \”μαχαίρι στο κόκκαλο\” ζητούν απο τις αρχές οι Οικολόγοι-Πράσινοι των Χανίων αναφορικά με την υπόθεση που είχε έρθει στο φως τη;ς δημοσιότητας για πιθανές ατασθαλίες στην εμπορία ελαιολάδου με την εμπλοκή ελαιουργείου στην Κίσαμο και εταιρειών τυποποίησης.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης Χανίων των Οικολόγων Πράσινων αναφέρονται τα εξής :

\”Μετά από τις σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι καθολική απαίτηση της κοινωνίας, να γίνει έρευνα σε βάθος, για τον τρόπο τυποποίησης και εμπορίας του ελαιόλαδου στο νομό Χανίων.

Η διαφθορά και η διαπλοκή αποτέλεσε, και συνεχίζει να είναι, ο κανόνας στην οικονομία της χώρας μας. Τα ίδια άτομα που ευνοήθηκαν από την κυβερνητική παράταξη και πρωταγωνίστησαν στην καταλήστευση των Αγροτικών Ενώσεων, μετατρέποντάς τις σε “πανεπιστήμια” της διαφθοράς, τώρα αποδεικνύεται ότι ασχολούνται με τα “απανωγραψήματα” κλέβοντας εκατομμύρια ευρώ μέσω της επιστροφής του Φ.Π.Α.

Η κοινωνία αυτή που όλοι συγκατοικούμε, αν δεν μάθει να σέβεται όλους τους πολίτες με ισονομία και δικαιοσύνη δεν θα έχει μέλλον. Γιατί αν όλοι σκεφτομαστε ετσι, ότι δηλ. «…θα κλέψω όπου μπορώ, γιατί και οι άλλοι με κλέβουν όπου μπορούν..» είναι μια σκέψη αποπροσανατολισμού και κοινωνικής αποδόμησης. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας φαύλος κύκλος, ένα αδιέξοδο αυτοκαταστροφής.

Έχουν την δυνατότητα οι δικαστικές αρχές να βάλουν, επιτέλους, το μαχαίρι στο κόκκαλο για να γίνει πραγματική κάθαρση; Μόνο έτσι θα μπορέσουν οι παραγωγοί μας να προχωρήσουν, μέσα από τη δίκαιη κρατική ενίσχυση, και να προωθήσουν το γνήσιο Ελληνικό Κρητικό ελαιόλαδο, στην αγορά που περιμένει να γευτεί αυτό το ασυναγώνιστο προϊόν του τόπου μας.

Είναι χρέος όλων των πολιτών και ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα είτε από το μέρος των γεωργών , είτε από το μέρος των ιθυνόντων, να παρακολουθούν και να καταγγέλλουν αυτά τα φαινόμενα στην αγορά.
Νομίζουμε ότι πρέπει να σπάσει, επιτέλους, αυτή η “συνωμοσία της σιωπής” από ορισμένους αφού το ζητούμενο πλεον για την πλειοψηφία των Ελλήνων είναι η διαφάνεια και η κάθαρση.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook