Την εκδήλωση οργανώνει το “ΚΥΤΤΑΡΟ” Χαλέπας και οι συλλογικότητα “ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ”, σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και άλλους τοπικούς φορείς. 

Το δεύτερο μέρος της ξενάγησης στις γειτονιές της Χαλέπας θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 20 Μαΐου, στην όμορφη αυτή συνοικία των Χανίων. 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους. (Δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική δήλωση).

Ξεναγός ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Νικολακάκης.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 11 ακριβώς από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο (οδός Σκρά, απέναντι από τη Γαλλική Σχολή).

Το Μουσείο θα είναι ανοικτό και οι παρόντες μπορούν να δουν και την έκθεση αφισών του ΕΟΤ, από τη συλλογή του Λευτέρη Λαμπράκη.

Αμέσως μετά θα συνεχιστεί η ξενάγηση στο σπίτι του Σαράντου Καπιδάκη, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στην Αγία Μαγδαληνή, στο Παλάτι του Πρίγκιπα, στο σπίτι του Βενιζέλου, στη Βίλλα Μπλουμ, στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, στην Καθολική εκκλησία, στο σπίτι του καθολικού επισκόπου, στα σπίτια της Φλωρεντίνης Καλούτση και του Γ. Κακούρη, στις βίλλες Μπλαν και Σβαρτς (Κρούγερ), στην πλατεία Καγιαλέ και στη βίλλα της Εριέττας Μαρκαντωνάκη.

Ο κ. Νικολακάκης θα μοιράσει στους παρευρισκόμενους σχετικές φωτογραφίες και ημερολόγια της Χαλέπας, καθώς επίσης και βιβλία του, λαογραφικού και ιστορικού περιεχομένου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook