Παγκόσμια διάκριση κατάφερε να πετύχει ο Χανιώτης πυγμάχος Μανώλης Σαρικάκης, που συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στο 3ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών, που έγινε στις Σέρρες.

Ο Σαρικάκης αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία 80 κιλών, επικρατώντας στον τελικό του Τούρκου αθλητή στα σημεία, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των κριτών. Η νίκη του Χανιώτη αθλητή αποκτά μεγαλύτερη αξία λόγω του γεγονότος ότι αγωνιζόταν με τραυματισμό στο πρόσωπο (ράγισμα στη μύτη).

Ο Χανιώτης πυγμάχος για να φτάσει στον τελικό της Κυριακής (13/05) χρειάστηκε να πετύχει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες επί δυνατών αντιπάλων, στους προκριματικούς που έγιναν το Σάββατο (12/05). Η βράβευσή του για την 1η θέση στην κατηγορία του έγινε από τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών Θωμά Σμιάρη.

Το 3ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών και το Βαλκανικό πρωτάθλημα ΜΜΑ διοργάνωσε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων Σερρών η Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Σερρών και σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών (W.F.M.A.), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αυτοάμυνας Δρόμου (I.S.U.), την Παγκόσμια Επιτροπή Μικτής Μάχης (Π.Ε.Μ.ΜΑ.) και τη Βαλκανική Ομοσπονδία Μ.Μ.Α..

Ο Μανώλης Σαρικάκης με αφορμή τη σπουδαία επιτυχία που σημείωσε δήλωσε τα εξής: «Έζησα στιγμές που θα μείνουν για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μου! Τεράστια εμπειρία Μεγάλη περηφάνια και τιμή! Πόνος, συγκίνηση, αλλά πάνω από όλα χαρά και περηφάνια! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη δύναμη που μου δώσατε, για την αγάπη που πήρα από όλους σας και τέλος για την τεράστια στήριξή σας. Πάλεψα με την ψυχή μου και τελικά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους!

Θα ήθελα να πω και εγώ προσωπικά δημόσια για ακόμα μια φορά ένα τεράστιο εγκάρδιο ευχαριστώ στους δικούς μου ανθρώπους, την οικογένειά μου και τους φίλους μου και στους  ανθρώπους που είναι πάντα δίπλα μου και μου δίνουν δύναμη και με στηρίζουν είτε από την γωνία μου είτε με κάθε τρόπο από οπουδήποτε. Τέλος ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ σε   κάποιους ανθρώπους που πιστεύουν σε εμένα και τις δυνατότητες μου και με στηρίζουν με κάθε τρόπο στο οικονομικό κομμάτι, έτσι ώστε να μπορώ να βρίσκομαι οπουδήποτε για να αγωνιστώ!

Τα ονόματά τους είναι τα εξής: Γιώργος Μάλλιος, Σπύρος Κουρσάρης, Χρίστος Γκίοκας, Μαθιός Αστροπαλίτης, Αντώνης Μηλιαράς.

Σας ευχαριστώ όλους για όλα! Δύναμη, χαμόγελο, σκληρή δουλειά και πολλή περηφάνια!»

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook