Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επισκέφθηκε την Τετάρτη τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. 

Η συνάντηση είχε διάρκεια 50 λεπτών. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε διαχωριστικό στη συνάντηση αυτή και το κλίμα ήταν θετικό.

Ο πρόεδρος της Βουλής που βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη για την Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίου χωρών του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου και πήγε το απόγευμα στην Αδριανούπολη και στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης  πέρασε την πύλη των φυλακών για την συνάντησή του με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς.

Οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια το πρωί της Τετάρτης αφού το αίτημα είχε υποβληθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Η τουρκική στρατοχωροφυλακή, με απόφαση της νομαρχίας Αδριανούπολης, είχε δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας 4 χιλιομέτρων γύρω από τις φυλακές για να μην πλησιάσουν δημοσιογράφοι.

Ο Βούτσης αμέσως μετά επισκέφθηκε το προξενείο της Ελλάδος στην Αδριανούπολη και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είδαμε δύο νέα παιδιά, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν και ότι δίνουν ένα σήμα με τη στάση τους πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατιούνται. Προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό και ρεαλιστικό παρά ποτέ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook