«Αν τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση είναι σωστά γιατί τα απέφυγε έως τώρα; Κι αν είναι λάθος γιατί τα εξήγγειλε υποσχόμενη ταχύτερους ρυθμούς απ΄ ό,τι είχε αρχικά δεσμευθεί;», είναι μία από τις παρατηρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις χθεσινές ανακοινώσεις του Ευ. Βενιζέλου.

Επί της ουσίας, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης σημειώνει ότι η κυβέρνηση αντί να διαπραγματευθεί με τους εταίρους για αλλαγή μίας αποτυχημένης συνταγής, προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό, μεταθέτοντας ουσιαστικά το κόστος της αποτυχίας της και πάλι στις πλάτες των πολιτών «χωρίς να πείθει πια κανέναν».

Καυτηριάζει την απουσία του πρωθυπουργού από το «κάδρο» των ανακοινώσεων («η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας σε μία τόσο δύσκολη στιγμή με έναν πρωθυπουργό που απλώς προεδρεύει» και με επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Δεν μιλήσαμε για απολύσεις

Δίνει δε το στίγμα της στάση που θα ακολουθήσει η ΝΔ σε δύο, τουλάχιστον, από τις αποφάσεις: «Η ΝΔ δεν συνδύαζε το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας με απολύσεις για λόγους, που με σαφήνεια έχει αναπτύξει. Ενώ στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων, σε μια λύση δηλαδή, που –όπως πρόσφατα αποκάλυψε και ο πρώην αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας– η Τρόικα ήταν απολύτως σύμφωνη».

Ειδικά για την εργασιακή εφεδρεία, στελέχη της κυβέρνησης «περνούν» από το πρωί, με συνεντεύξεις τους, την άποψη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να μη συναινέσει στην υπερψήφισή της διότι «η ίδια την πρότεινε κι εμείς την αποδεχθήκαμε».

Σύσκεψη Σαμαρά με τους βουλευτές της ΝΔ

Η δήλωση του κ. Μιχελάκη εστάλη στα μέσα ενημέρωσης στις εφτά το πρωί – «και είναι μία πρώτη απάντηση», κατά τις επισημάνσεις στελεχών του κόμματος. . Κατά τις πληροφορίες, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Βενιζέλου ξεκίνησε σύσκεψη του Α. Σαμαρά με το οικονομικό του επιτελείο. Αναλυτικές απαντήσεις θα δοθούν στη διάρκεια της ημέρας, αλλά η πρώτη γεύση δεν αφήνει περιθώρια ευρείας συναίνεσης – πέραν των άλλων και στον τομέα κάποιων αποκρατικοποιήσεων «που τείνουν να εξελιχθούν σε εκποιήσεις».

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, να υπάρξει δημόσια παρέμβαση από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά απόψε καθώς είναι προγραμματισμένη από χθες συνάντησή του στα γραφεία του κόμματος με όλους τους βουλευτές της ΝΔ. Συνάντηση που αποκτά πλέον άλλη σημασία μετά τις χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook