Eκδήλωση στα Χανιά με στόχο την ενημέρωση των επιχειρηματιών για το ευρύ πλέγμα υπηρεσιών που προσφέρει η Eurobank στην μικρομεσαία επιχείρηση και στον κλάδο του τουρισμού.

Η Κρήτη βρίσκεται υψηλά στο στρατηγικό ενδιαφέρον της Eurobank για  ενίσχυση των επιχείρησεων. Σε αυτό το πλαίσιο κορυφαία στελέχη της Τράπεζας, πραγματοποιούν στο νησί, όλη αυτή την εβδομάδα, επαφές και συναντήσεις με επιχειρηματίες και πελάτες της τράπεζας προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για όλα τα προγράμματα και τα εργαλεία που παρέχει η Eurobank, ώστε να ωθήσει και να ενισχύσει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σε ένα ευρύ πεδίο δράσης.

Ένα από τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν είναι και το Business Banking Τουρισμός που αφορά επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του τουρισμού στην περιοχή των Χανίων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο υλοποιεί η Eurobank για 8η συνεχή χρονιά και περιλαμβάνει προνόμια για όλες τις τραπεζικές υπηρεσίες, όπως, εξειδικευμένα, προνομιακά προϊόντα χρηματοδότησης, ενίσχυσης της ρευστότητας, διαχείρισης Εισπράξεων και Μισθοδοσίας, καθώς και μια σειρά μη Τραπεζικών προνομίων σε συνεργασία με επιλεγμένες εταιρείες, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών προβολής και διαφήμισης, εξειδικευμένων Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Για το Business Banking Τουρισμός αλλά και όσα προγράμματα και εργαλεία παρέχει η Τράπεζα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και πελάτες της, πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημερωτική εσπερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΧ.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης Μικρών Επιχειρήσεων της Eurobank, Δημήτρης Οικονόμου:

Ενημερώνουμε τις μικρομεσαίες και όχι μόνο, επιχειρήσεις των Χανίων για τις πρωτοβουλίες που παίρνει η τράπεζά μας στον χώρο των επιχειρήσεων, είμαστε η τράπεζα των επιχειρήσεων και του τουρισμού. Το νησί έχει δεσπόζουσα θέση στη στρατηγική μας για τη στήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων και γι’ αυτό τον λόγο όλη την εβδομάδα βρίσκεται στην Κρήτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, και ανώτατα στελέχη της διοίκησης με σκοπό να έχουν ενημερωτικές επαφές και συναντήσεις με πολλούς πελάτες επιχειρηματικούς και όχι μόνο, στα πλαίσια μιας δέσμευσης που ο Διευθύνων Σύμβουλος έδωσε πέρσι τέτοια εποχή στην Κρήτη, στο επιχειρηματικό συνέδριο Going Crete, που οργάνωσε η τράπεζα για έβδομη χρονιά και φέρνει σε επαφή πολλές ελληνικές επιχειρήσεις με ξένους αγοραστές και μεγάλες εταιρείες με σκοπό να βοηθήσουμε στο άνοιγμα των αγορών και στην ενίσχυση των εξαγορών.

Πέρσι φέραμε σε επαφή 102 ελληνικές επιχειρήσεις από τον χώρο των τροφίμων και των φυτικών καλλυντικών με περίπου 52 αγοραστές του εξωτερικού, με μεγάλα σούπερ μάρκετ και μεγάλους χονδρεμπόρους, έγιναν 2.500 επιχειρηματικές συναντήσεις και κλείστηκαν πολλές συμφωνίες. Πέρσι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας είχε δεσμευτεί ότι τον επόμενο χρόνο αυτή την εποχή θα ξανάρθουμε στην Κρήτη. Δεν είναι κάτι τυχαίο αλλά κινείται στα πλαίσια μιας συνολικής στρατηγικής που έχουμε για το νησί να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις – όλων των μεγεθών – στην Κρήτη.

Μεταξύ των προγραμμάτων, θα μιλήσουμε για το Βusiness Βanking Τουρισμός είναι ένα συγκεκριμένο πακέτο που απευθύνεται σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή της Κρήτης και γενικότερα στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας και παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες τραπεζικές και προνόμια για τις επιχειρήσεις που εντάσσονται σε αυτό το πακέτο, παράλληλα με υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με συνεργάτες τις τράπεζας και ειδικούς σε διάφορα θέματα που αφορούν το γενικότερο ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το κλίμα στον τομέα των επιχειρήσεων φαίνεται ότι έχει αλλάξει και σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, αυτό φαίνεται και από τις πρωτοβουλίες που παίρνει η τράπεζα για τη στήριξη του επιχειρηματία. Αναφέρθηκε μάλιστα, στους 4 πυλώνες πάνω στους οποίους κινείται η Eurobank εδώ και καιρό.

Ο ένας έχει να κάνει με τη ρευστότητα, αξιοποιώντας συνεργασίες που έχουμε με διεθνείς φορείς όπως η ΕΤΕ, το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο, το πακέτο Γιούνκερ κ.ά. Μέσω αυτών των συνεργασιών μπορούμε και έχουμε χορηγήσει ρευστότητα μέσα σην αγορά με καλύτερους όρους τιμολόγησης και με λιγότερες εξασφαλίσεις.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι οι πρωτοβουλίες της τράπεζας με τις οποίες στηρίζονται οι εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Ο τρίτος πυλώνας είναι η νεανική επιχειρηματικότητα και οι νεοφυείς εταιρείες. Έχουμε συνεργασίες με το κοράλια, το πρόγραμμα ΕΚ που είναι μια θερμοκοιτίδα για επιχειρηματικές ιδέες τις οποίες νέοι άνθρωποι θέλουν να κάνουν νομικές οντότητες. Ήδη είμαστε στον 6ο κύκλο του προγράμματος, έχουμε βοηθήσει πάνω από 350 νέους, έχουμε συνεργασίες που μας επιτρέπουν να δίνουμε μικροπιστώσεις σε νέους επιχειρηματίες.

Ο τέταρτος πυλώνας είναι η συμβουλευτική γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βελτιώνει η επιχείρηση τη λειτουργική της αποτελεσματικότητα και σε αυτόν τον πυλώνα έχουμε συνεργασίες με ειδικούς που παρέχουν την τεχνογνωσία στους πελάτες μας με ιδιαίτερα προνόμια όπως πχ η συνεργασία για την υποστήριξη των πελατών στα προγράμματα ΕΣΠΑ και τα επιδοτούμενα, επεσήμανε ο κ. Οικονόμου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook