Το μικρό καλαίσθητο χωριό της Κεφαλονιάς – Δείτε τις φωτογραφίες

Μπορεί η παραλία του Μύρτου να είναι το αδιαμφισβήτητο «ατού» της περιοχής, στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, λίγο βορειότερα, όμως, μπορεί κανείς να απολαύσει και τη μικρή Άσσο, ένα από τα ωραιότερα και πιο γραφικά χωριά του νησιού.

Χτισμένη αμφιθεατρικά, γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο, μέσα στην πλούσια φύση της Κεφαλονιάς, είναι ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία του νησιού, σκηνικό ιδανικό για διακοπές σε φόντο πράσινο και γαλανό, της φύσης και της θάλασσας.

Συνδυάζοντας την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική με καλαίσθητες μοντέρνες πινελιές, η Άσσος είναι μια πολύχρωμη κεφαλονίτικη «καρτ ποστάλ».

Στην περιοχή σώζονται και ερείπια από το βενετικό κάστρο της, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και είχε τότε αναδείξει την Άσσο σε πρωτεύουσα της βόρειας πλευράς του νησιού. Θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα του νησιού.

Από παραλίες ασφαλώς στην περιοχή δεσπόζει ο Μύρτος, όμως υπάρχουν και άλλες, μικρότερες και «άγνωστες», που θα φιλοξενήσουν ιδανικά τις βουτιές σας. Συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας και την όμορφη παραλία της Άσσου με τα βότσαλα και τα ρηχά κρυστάλλινα νερά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook