Την ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη της ταχυδρομικής υπηρεσίας στην Κρήτη, ώστε να μην παρεμποδίζεται η βέλτιστη ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών του νομού Χανίων, αναδεικνύει ο Ευτύχης Δαμιανάκης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, η οποία θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή στις 10 π.μ.

Ο κ. Δαμιανάκης αναφέρεται σε παλαιότερη ερώτησή του (12.541/4-3-2011) προς τον προηγούμενο υπουργό Δημήτρη Ρέππα, στην οποία είχε επισημάνει «τα σοβαρά προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσει η Ταχυδρομική Υπηρεσία στο νομό Χανίων εξαιτίας της κατάργησης και της μεταφοράς των εργασιών του Κέντρου Διαλογής Χανίων στο Ηράκλειο και την υποβάθμισή του σε διαμετακομιστικό με την αιτιολογία της αναδιάρθρωσης του δικτύου και της περικοπής δαπανών.

Επιπλέον, στο νομό Χανίων έχουν ήδη κλείσει δύο ταχυδρομικά γραφεία, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί σε κανένα άλλο νομό της Κρήτης, ενώ παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στη διανομή».

Ο Χανιώτης βουλευτής επισημαίνει ότι «από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφερειακής Διοίκησης των ΕΛΤΑ στην Κρήτη δεν προκρίνει μία πολιτική ισόρροπης ανάπτυξης, στο πλαίσιο των σημερινών οικονομικών δυνατοτήτων, αλλά αντιθέτως προωθεί τη συρρίκνωση της ταχυδρομικής υπηρεσίας στο Νομό Χανίων».

 Και προσθέτει ότι «η Περιφερειακή Διοίκηση των ΕΛΤΑ αγνοεί παντελώς τις προτάσεις των αρμοδίων στελεχών για το νομό Χανίων όσον αφορά την ανάπτυξη του δικτύου, την αναδιάρθρωση των ταχυδρομικών γραφείων και την εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων και χρημάτων από τη μεταστέγαση καταστημάτων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook