Το 4ο Γυμνάσιο & 4ο Λύκειο Ηράκλειου επισκέφτηκε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Νίκος Γιαλιτάκης, με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της ΔΕΠΑΝΑΛ, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες που ξεκίνησαν για τη Στατική Ενίσχυση του Σχολικού Συγκροτήματος.

Οι εργασίες αυτές αφορούν τη Στατική Θωράκιση του Σχολικού Συγκροτήματος και πιο συγκεκριμένα τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Κλειστό Γυμναστήριο του, που εδώ και δύο χρόνια παρέμενε «σφραγισμένο», χωρίς να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών.

Επίσης θα ενισχυθούν στατικά όλοι οι πρόβολοι (μπαλκόνια) του Σχολικού Συγκροτήματος σύμφωνα με την Μελέτη – Στατικό Έλεγχο που είχε προηγηθεί.

Στη συνέχεια ο κ. Γιαλιτάκης, επισκέφτηκε και παρακολούθησε εργασίες συντήρησης που γίνονται σε πάνω από 15 Σχολικές Μονάδες της Π/βάθμιας & Δ/βάθμιας του Δήμου Ηρακλείου και πρόκειται είτε για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, είτε επιμέρους επισκευές, όπως ελαιοχρωματισμοί, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, κατασκευές αλουμινίων και σιδηροκατασκευές, εργασίες επιχρισμάτων, γυψοσανίδων κ.α

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιαλιτάκης τόνισε ότι :

« Όσον αφορά το Σχολικό Συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου & 4ου Λυκείου, πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα απολύτως απαραίτητο έργο για την ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού των δύο Σχολικών Μονάδων, που αποτελεί μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια αίτημα όλων των φορέων της εκπαίδευσης.

Για τη Δημοτική Αρχή, η Σχολική Στέγη αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις μας είναι αδιάκοπες, ειδικά αυτή την περίοδο που προετοιμαζόμαστε ενόψει της έναρξης της Σχολικής χρονιάς αλλά φυσικά και κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου με τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook