Το ανανεωμένο Avensis, το επταθέσιο υβριδικό Prius+, η τρίθυρη έκδοση του νέου Yaris και το Hilux του 2012 θα δώσουν το «παρών» στην μεγάλη έκθεση της γερμανικής πόλης.

Παγκόσμια πρεμιέρα λοιπόν στο 64 διεθνές Σαλόνι για το αναβαθισμένο μεσαίο μοντέλο των Ιαπώνων, όπως για το πρώτο επταθέσιο υβριδικό μοντέλο παραγωγής (Prius+). Όσο για το ανανεωμένο Pick Up της Τοyota, αυτή θα είναι η πρώτη του επίσημη ευρωπαϊκή εμφάνιση. Ο εκθεσιακός χώρος της εταιρείας θα συμπληρωθεί με την τρίθυρη έκδοση του νέου Yaris.  
 
To Avensis, σύμφωνα με το 4troxoi.gr, ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Toyota, η ποιότητα και η αισθητική του εσωτερικού έχουν βελτιωθεί, ενώ υπάρχουν και στρατηγικές αλλαγές στους κινητήρες.

\"\"

Με περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, η επιτυχία του Prius είναι καλά εδραιωμένη. Στη Φρανκφούρτη ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το υβριδικό μοντέλο, με την επταθέσια έκδοσή του. Παράλληλα, το Prius Plug-in Hybrid καθίσταται το πιο τεχνολογικά προηγμένο Prius, με εκπομπές CO2 μόλις 49 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. 

PriusPlugIn Hybrid
Το νέο Prius Plug-in Hybrid που θα παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη διαθέτει νέες και μικρότερες σε μέγεθος μπαταρίες ιόντων-λιθίου, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια με περισσότερη διάρκεια. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα του συνεργαζόμενου βενζινοκινητήρα ανέρχονται πλέον σε μόλις 49 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, έχοντας μειωθεί στο μισό σε σχέση με τη βασική έκδοση του Prius.

Mαζί με το Prius Plug-in Hybrid παρουσιάζεται φυσικά και η τελευταία εξέλιξη του συστήματος Hybrid Synergy Drive (HSD). Το Prius Plug-in θα είναι πλέον η ναυαρχίδα της γενιάς Prius range κι επιπλέον θα είναι κατάφορτο με νέες, οικολογικού χαρακτήρα τεχνολογίες. Το 2012 η Toyota θα διαθέτει στη γκάμα της τέσσερα υβριδικά μοντέλα παραγωγής: To Prius, το παραγόμενο στη Μεγάλη Βρετανία Αuris, το νέο επταθέσιο Prius+ και το νέο Yaris.  

\"\"

 
Το Hilux, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη pick-up, έχει υποστεί σημαντική ανανέωση για το 2012. Το επιτυχημένο ελαφρύ ημιφορτηγό της ιαπωνικής εταιρείας δέχθηκε εκτεταμένες αλλαγές στο εμπρόσθιο μέρος, με επανασχεδιασμένη μάσκα και προφυλακτήρα, αλλά και φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό έχουν επανασχεδιαστεί το ταμπλό και ο πίνακας οργάνων, ενώ έχει δοθεί και περισσότερη έμφαση στα επίπεδα άνεσης των επιβατών.

Εννοείται ότι το αυτοκίνητο θα συνεχίσει να διατίθεται με τρεις διαφορετικούς τύπους καμπίνας, μετάδοση της κίνησης στους δύο ή τους τέσσερις τροχούς, ενώ θα εξοπλίζεται τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτια ταχυτήτων. Οι βασικές δικίνητες εκδόσεις του Toyota Hilux από τον επόμενο χρόνο θα διατίθενται με τον 2.5 λίτρων diesel κινητήρα D-4D, ισχύος 144 ίππων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας προσφέρει αυξημένη ισχύ κατά 24 ίππους, σε σύγκριση με την έκδοση των 120 ίππων. Όμως, η μέση κατανάλωση καυσίμου του είναι πλέον μειωμένη κατά 1λτ/100 χλμ., ενώ και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του έχουν ελαττωθεί κατά 26 γρ/χλμ, στα 193 γρ/χλμ.

\"\"

Συμπληρώνοντας τις νέες αφίξεις της Toyota στη Φρανκφούρτη, η τρίθυρη έκδοση του νέου Yaris, κάνει το δημόσιο ντεμπούτο της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook