Η ανάπλαση του Πάρκου Γεωργιάδη αποτελεί το πρώτο θέμα συζήτησης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου.

Εξέταση της γνωμοδότησης της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αξιολόγηση των Προτάσεων Δημόσιας Διαβούλευσης για τη Διαχειριστική Μελέτη του Πάρκου Γεωργιάδη.
Άρση δέσμευσης ακινήτου, με την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Νέας Αλικαρνασσού Δήμου Ηρακλείου, στο τετράγωνο που βρίσκεται παρά των οδών Σεφέρη & Διονυσίου, δυτικά των Ο.Τ. 28 & 31 και βόρεια των Ο.Τ. 35 & 36, σε εφαρμογή της απόφασης με αρ. 30/2012 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου (απόφαση 25/2018 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Τμήματος Προϋπολογισμού (απόφαση 466/2018 σε Ορθή Επανάληψη, Οικονομικής Επιτροπής).
Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού έτους 2018 εγγράφοντας μία νέα δράση με τίτλο «Προμήθεια κιγκλιδωμάτων για παρελάσεις» (απόφαση 467/2018 Οικονομικής Επιτροπής).
Αναμόρφωση προϋπολογισμού – τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για τη Συνδρομή του Δήμου Ηρακλείου στον ΣΕΔΗΚ (απόφαση 473/2018 Οικονομικής Επιτροπής).
Αναμόρφωση προϋπολογισμού για τα Δημοτικά Κοιμητήρια (απόφαση 474/2018 Οικονομικής Επιτροπής).
Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος για την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση χώρων υποσταθμών πλατείας Αγ. Βαρβάρας & Νο 101 Ηρακλείου (Πλατεία Δασκαλογιάννη) – (απόφαση 475/2018 Οικονομικής Επιτροπής).
Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την «Προμήθεια υλικών & εξοπλισμού 6 παιδικών χαρών» (απόφαση 476/2018 Οικονομικής Επιτροπής).
Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος για την προμήθεια βυτίου μεταφοράς νερού για την πολιτική προστασία (απόφαση 477/2018 Οικονομικής Επιτροπής).
Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2018 για την κάλυψη της πληρωμής μελών που συμμετέχουν σε επιτροπές (απόφαση 478/2018 Οικονομικής Επιτροπής).
Συμβιβαστικός προσδιορισμός αποζημίωσης ρυμοτομούμενου τμήματος και επικειμένων ιδιοκτησίας της κας Βελεγράκη Ουρανίας του Νικήτα, εμβαδού 11,05 μ2 στο Ο.Τ. Γ1926 της περιοχής «Άγιος Ιωάννης – Μεσαμπελιές – Φορτέτσα» για την δημιουργία Κ.Χ. δρόμου – έγκριση διάθεσης πίστωσης (αποφάσεις  511/2018  και 388/2018 Οικονομικής Επιτροπής).
Έγκριση μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2019 – 2021.
Τροποποίηση της αρ. 280/2018 απόφασης δημοτικού συμβουλίου.
Διακανονισμός οφειλών δημοτών.
Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.
Αποδοχή Υλοποίησης Προγράμματος και έγκριση Ομάδας Έργου, για το έργο με τίτλο «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία “Πράσινων” – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές – ECORouTs”, στα πλαίσια του “Επιχειρησιακού Προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020″.
Έγκριση εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση Κεντρικής οδού Ρουκανίου». 
Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων Εργασιών του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης Λ. Καλοκαιρινού».
Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 2ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών μονάδας Νέων Εργασιών του έργου «Συντήρηση και επισκευή δημοτικού κτιρίου στη Νέα Λαχαναγορά και μετατροπή του σε κατάστημα χονδρικής πώλησης αλιευμάτων».
Έγκριση εκτέλεσης της Προμήθειας Εργαλείων το έργου αυτεπιστασίας «Συντήρηση σχολικών κτιρίων Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης».
Έγκριση οριστικής μελέτης του έργου με τίτλο «Βέλτιστος συνδυασμός δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ενεργειακή αναβάθμιση του Παγκρήτιου Σταδίου».
Τροποποίηση της αρ. 911/2017 απόφασης του Δ.Σ. με θέμα «Συγκρότηση Επιτροπής για την παραλαβή του φυσικού εδάφους του Έργου “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΔΩΝ ΑΞΟΝΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΙΔΗΣ,Λ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ” ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ».
Έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής για το Α’ παραδοτέο της υπηρεσίας με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για ΣΔΑΕ».
Έγκριση του Πρωτοκόλλου Παραλαβής για το Α’ παραδοτέο της υπηρεσίας με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών για ενεργειακά θέματα».
Χορήγηση 1ης παράτασης εκτέλεσης εργασιών του έργου «Κατασκευή παιδικής χαράς τοπικής κοινότητας Αγίου Μύρωνα».
Μετατροπή σύμβασης Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου μερικής απασχόλησης, σε πλήρους απασχόλησης,  με αύξηση μειωμένου ωραρίου με σταθερό ποσοστό του χρόνου εργασίας ανά μήνα σε πλήρες ωράριο σε προσωπικό που απασχολείται στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «Integrated Management Supportfor Energy efficiency in Mediterranean Public buildings (IMPULSE, 1MED15_2.1_M2_178) στα πλαίσια του διακρατικού προγράμματος ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας INTERREG  – MED 2014-2020».
Πρόσληψη προσωπικού με Σύμβασης Μίσθωσης Έργου Ιδιωτικού Δικαίου για το έργο με τίτλο «Κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων, μέσω αθλητισμού στο Δήμο Ηρακλείου “FIT FOR ALL” με αριθμό ΕΑC/S16/2017/010, στα πλαίσια του Προγράμματος «Ο αθλητισμός ως μέσο για την ενσωμάτωση και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πρόσληψη εποχικού προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας .
Διάθεση θέσεων μαθητείας από το Δήμο μας, στα ΕΠΑΛ και Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στις ΕΠΑΣ και Ι.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ.
Έγκριση κατανομής της κρατικής επιχορήγησης που αφορά στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου (Β’ Δόση 2018).
Ορισμός των Μελών του Συμβουλίου της Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου για την τέταρτη διετή θητεία αυτού.
Χορήγηση πρωινού γεύματος σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου για τη σχολική χρονιά  2018 – 2019.
Συμπλήρωση της με αρ. 123/2018 απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Η.  «Προτεινόμενα μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης νερού» (απόφαση 168/2018 σε Ορθή Επανάληψη, Δ.Ε.Υ.Α.Η.) .
Έγκριση της πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με αντίτιμο, διάρκειας έντεκα (11) μηνών, ογδόντα τριών (83) ατόμων σύμφωνα με την ΣΟΧ1/2018 (απόφαση 78/2018 του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.) .
Ορισμός επιτροπής εκτίμησης κινητών πραγμάτων (άρθρο 7 παρ. 1 του Π.Δ. 270/1981 και ορισμός επιτροπής εκποίησης κινητών πραγμάτων κυριότητας του Δήμου Ηρακλείου (άρθρου 1 παρ. 1 του Π.Δ. 270/1981).
Έγκριση συγκρότησης Επιτροπής Παραλαβής της «Προμήθειας προκατασκευσμένων τουαλετών».
Έγκριση Πρωτοκόλλου Ποιοτικής και  Ποσοτικής Παραλαβής για τα Π5, Π4.4 παραδοτέα της υπηρεσίας με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών για την διερεύνηση του αποθέματος δημοτικών κτηρίων του Δήμου Ηρακλείου και κατηγοριοποίηση σε αντιπροσωπευτικές Τυπολογίες» στο πλαίσιο του έργου Integrated Management Support for Energy efficiency in Mediterranean Public buildings (IMPULSE, 1MED _2.1_M2_178) που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα  Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG  – MED.
Μερική τροποποίηση της αρ. 121/2003 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ορισμός υπολόγου της Πράξης  με τίτλο «Σύστημα αυτόνομης οικιακής κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον» και ακρωνύμιο «ACUA» στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας INTERREG V-Α «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014 – 2020».
Σύνθεση ομάδας έργου του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Αποφευκτέα και μη τροφικά υπολείμματα: μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης για  αστικές περιοχές» και ακρωνύμιο  “A2UFOOF” στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αστικών καινοτόμων δράσεων (UIA).
Έγκριση απομάκρυνσης δέντρου και αποκατάσταση του με νέες φυτεύσεις.
Έγκριση μετάβασης του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού Βασιλείου στην Αθήνα.
Έγκριση μετάβασης  του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Ινιωτάκη Πέτρου στην Αθήνα.
Έγκριση μετάβασης του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Ινιωτάκη Πέτρου και του δημοτικού συμβούλου κ. Κουμπενάκη Αντωνίου στην Αθήνα. 
Έγκριση μετάβασης του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Βαρδαβά Κωνσταντίνου στην Αθήνα.
 Έγκριση μετάβασης του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Αναστασάκη Ιωάννη στην Αθήνα.
Έγκριση διάθεσης πίστωσης για τη συμμετοχή της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ «Young Voices 2018» στη Ρωσία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook