Δύο φιάλες ουίσκι Macallan ηλικίας 60 ετών πωλήθηκαν στο Χονγκ Κονγκ αντί δύο και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ τιμής πώλησης σε δημοπρασία για το ποτό αυτό, ανακοίνωσε ο βρετανικός οίκος Bonhams.

Η μια από τις φιάλες, που έχει ετικέτα σχεδιασμένη από τον βρετανό ποπ καλλιτέχνη Πίτερ Μπλέικ –ο οποίος είχε συμμετάσχει στο σχεδιασμό του εξωφύλλου του δίσκου “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” των Μπιτλς– πουλήθηκε αντί 1.014.422 δολαρίων (857.000 ευρώ).

Η άλλη φιάλη, επίσης 750 χιλιοστόλιτρων, του οποίου η ετικέτα σχεδιάστηκε από τον ιταλό καλλιτέχνη Βαλέριο Αντάμι, πωλήθηκε αντί 1.100.197 δολαρίων (930.000 ευρώ).

Το ουίσκι millesime που περιείχαν, πέρασε από τη διαδικασία της απόσταξης το 1926 και διατηρήθηκε σε βαρέλι έως την εμφιάλωσή του το 1986. Μόνο 12 φιάλες αυτών των Macallan είχαν παραχθεί.

Οι τιμές του ουίσκι αυξήθηκαν αλματωδώς τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αγοραστές, κυρίως συλλέκτες από την Ασία, εστιάζουν στα σπάνια αυτά ποτά της Σκωτίας και της Ιαπωνίας ιδιαίτερα, σύμφωνα με τον οίκο Bonhams.

Το 2014, μια φιάλη ουίσκι malt –Macallan ‘M’ Decanter 6-litre Imperiale –αγοράστηκε 530.000 ευρώ, αποτελώντας το προηγούμενο ρεκόρ σε μια τέτοια συναλλαγή, κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας του Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ.

Η αξία των ουίσκι Macallan 18 ετών και άνω διπλασιάστηκε σε έναν χρόνο, δήλωσε ο Ντάνιελ Λαμ, επικεφαλής του τμήματος κρασιών και ουίσκι του Bonhams στο Χονγκ Κονγκ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg News.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook