Ένας κήπος από κοράλλια βρέθηκε στα βάθη του Κόλπου του Μεξικού

Ο πλανήτης Γη δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Ειδικά εκείνοι που τον «χτενίζουν» για να ανακαλύψουν πράγματα που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστα, έρχονται αντιμέτωποι με σκηνικά και εικόνες που και εκείνοι δύσκολα θα φαντάζονταν.

Η τελευταία ανακάλυψη ήταν ένας κήπος από κοράλλια, 2.300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα της National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) των ΗΠΑ, ένας κοραλλιογενής πάγκος στον Κόλπο του Μεξικού είναι κάτι διόλου συνηθισμένο και είναι ο πρώτος που εντοπίζεται σε τέτοια βάθη.

Σύμφωνα με το National Geographic και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές εντόπισαν τον πάγκο κατά τη διάρκεια μιας αποστολής 23 ημερών με το σκάφος «Ωκεανός», το μοναδικό σκάφος που με κυβερνητική χρηματοδότηση εκτελεί εξερευνήσεις σε ωκεανούς. Οι επιστήμονες εξερευνούσαν το Κόλπο του Μεξικού από τα μέσα Απριλίου και -με μεγάλη έκπληξη- είδαν το κοραλλιογενή πάγκο (κοράλλια τύπου bamboo coral) να έχει σχηματιστεί με μεγάλη πυκνότητα στον πυθμένα της θάλασσας.

«Η NOAA εκτιμά ότι οι δομές αυτές μπορεί να είναι ηλικίας έως και 1.000 χρόνων», σημειώνεται στο άρθρο του National Geographic.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook