Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2011, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, η εκλογή των 16 εκπροσώπων συμβούλων του Δήμου Χανίων για τη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (ΠΕΔΚ), σύμφωνα και με το υπ. αριθμ. 75 Προεδρικό Διάταγμα για τις «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» (ΦΕΚ Α’ 182/22.8.2011).

Από την μυστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε και η οποία έλαβε χώρα σε δύο κάλπες που είχαν στηθεί από το Δήμο Χανίων για το σκοπό αυτό στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου – μία στην οποία ψήφιζαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και μία για τους συμβούλους της μειοψηφίας – αναδείχθηκαν οι εξής εκπρόσωποι-σύμβουλοι για την Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΚ:

Α. Από την πλειοψηφία – Συνδυασμός «ΧΑΝΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ», υποψήφιοι για την ΓΣ της ΠΕΔΚ ήταν 10 σύμβουλοι οι οποίοι εκλέγησαν στο σύνολο τους με 26 σταυρούς ο καθένας, ήτοι:

1. ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
2. ΚΕΜΕΣΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
3. ΚΟΤΖΑΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
4. ΛΕΙΨΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5. ΛΙΟΝΑΚΗΣ Μ Α ΝΟΥ ΣΟΣ
6. ΞΥΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ – ΤΣΑΦΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
9. ΧΑΡΙΤΑΚΗ –ΜΑΚΡΑΚΗ ΧΡΥΣΑ
10. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ -ΜΙΧΑΗΛΑΚΗ ΧΡΥΣΗ (ΧΡΥΣΟΥΛΑ)

Β. Από την μειοψηφία οι σύμβουλοι που εκλέγησαν ανά συνδυασμό στη ΓΣ της ΠΕΔΚ είναι οι παρακάτω:

- Συνδυασμός ΧΑΝΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
1. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
2. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
4. ΤΣΑΠΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

- Συνδυασμός ΧΑΝΙΑ 21ος ΑΙΩΝΑΣ
1. ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

- Συνδυασμός ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
1. ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, συμμετέχει αυτοδίκαια στη ΓΣ της ΠΕΔΚ.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ κ. Μ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

«Η σημερινή διαδικασία αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάδειξη των νέων θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης αλλά και χώρας.
Είμαι πεπεισμένος, ότι ο ρόλος της ΠΕΔ Κρήτης θα είναι εξαιρετικά σημαντικός για την προώθηση σημαντικών θεμάτων της Αυτοδιοίκησης που η λύση τους δεν έχει ακόμα δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση αλλά και για την επιτάχυνση των έργων του ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σταθερή επιδίωξη μας παραμένει η καθιέρωση μιας ρεαλισιτκής πολιτικής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα δίδει λύσεις στα πολλά και σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους Ο.Τ.Α. και η οποία θα τοποθετεί στο επίκεντρο των πολιτικών σε επίπεδο Κρήτης την πραγματική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής για τους πολίτες.
Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες αλλά και τους συναδέλφους μου στην Αυτοδιοίκηση, ότι η προσπάθεια αυτή θα προχωρήσει χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, με συλλογικότητα και ευθύνη για να κάνουμε πράξη την Αποκεντρωμένη, Αυτόνομη και Οικονομικά Αυτοδύναμη Αυτοδιοίκηση.

Είμαι βέβαιος ότι με την στήριξη και την ενεργό συμμετοχή όλων, θα καταστήσουμε τον παρεμβατικό μας λόγο ακόμα πιο ισχυρό και το ρόλο μας στις εξελίξεις που μας αφορούν, αδιαπραγμάτευτο, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Γιατί πιστεύουμε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι πλέον έτοιμη, λειτουργικά και οργανωτικά, να συνδιαμορφώνει και να κατοχυρώνει με επάρκεια το δικό της μερίδιο στις κοινές προσπάθειες διεύρυνσης και βελτίωσης των Τοπικών Δημοσίων Αγαθών.

Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό, είναι μια ΠΕΔΚ πρωτοπόρα στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Αυτοδιοικητικό Κίνημα.
Ένα Συλλογικό Όργανο που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου μας.»