Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης ( Ι. Λ. Α. Ε. Κ. ) και ο Σύλλογος Χανίων Οι Φίλοι του Βυθού, μετά την επιτυχία της επίσκεψης – εκδήλωσης για τη Μάχη της Κρήτης  στη νησίδα (τα ) Θοδωρού, την Κυριακή 20 Μαΐου , απέστειλαν ευχαριστήριο προς όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης ενώ παράλληλα ανακοίνωσαν μια ακόμη πρωτοβουλία: την αποκατάστασης ετοιμόρροπης εκκλησίας που βρίσκεται στη νησίδα και χτίστηκε από κυνηγους το 1950.

Και εδώ οπως σημειώνεουν “θα απαιτηθεί η συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Χανίων, της Ενορίας Αγίας Μαρίνας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων και του Δασαρχείου Χανίων, ενώ τα μέλη θεωρούν οτι και σε αυτήν την προσπάθεια θα έχουν την συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων και του Δήμου Πλατανιά.

Στην ευχαριστήρια επιστολή σημειώνουν μεταξύ άλλων:

… Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε 

Την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για την ένταξη της εκδήλωσης στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Το Δασαρχείο Χανίων για την υποδοχή και τη φιλοξενία του

Την Πολύμνια Σκλαβάκη, δασάρχη Χανίων, για την αγάπη της στη νησίδα και την ενημέρωση που μας έκανε για την πανίδα και τη χλωρίδα της νησίδας

Τη Στέλλα Αλιγιζάκη, ιστορικό, για την ομιλία της για τη Μάχη της Κρήτης 

Τον Στέλιο Τρυπαλιτάκη, παθιασμένο ιστορικό ερευνητή για τα διαδραματισθέντα στη Μάχη της Κρήτης και την Κατοχή, και όχι μόνο, και συλλέκτη σαράντα χιλιάδων ιστορικών τεκμηρίων από τους αγώνες της Κρήτης, για όσα διαφωτιστικά για τα γεγονότα μας είπε, για τις αδημοσίευτες φωτογραφίες που μας παρουσίασε και για τα ‘ευρήματα’ που ανακάλυψε την ημέρα εκείνη στη νησίδα ( τον ανθρώπινο σκελετό )

Τον Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, παθιασμένο ιστορικό ερευνητή για τη Μάχη της Κρήτης και την Κατοχή και συλλέκτη σπάνιων ιστορικών ντοκουμέντων, για τα όσα διαφωτιστικά μας είπες για τα γεγονότα της Μάχη της Κρήτης και της Κατοχής στο νησί μας

Τους ναυαγοσώστες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων

Τον Σπύρο Παπακαστρίτσιο για τη συνδρομή του

Τον Αργύρη ( Sea Kings ) για τη δική του συνεισφορά

Τους δεκάδες συνοδοιπόρους – επισκέπτες της νησίδας

Τους φίλους μας, τα αγρίμια, που διακριτικά αποτραβήχτηκαν στις εστίες τους και μας  αφήσουν το πεδίο ελεύθερο, για να κάνουμε ανεπηρέαστοι την εκδήλωσή μας.

Και κυρίως  ευχαριστούμε τους προστάτες της νησίδας, τους Αγίους Θεοδώρους, φύλακες – αγγέλους της περιοχής, που μας χάρισαν μια ήρεμη από ανέμους και καιρικά φαινόμενα ημέρα.

Και εμείς, η Ι. Λ. Α. Ε. Κ. και  Οι Φίλοι του Βυθού, θέλουμε να Τους ευχαριστήσουμε και εμπράκτως.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία, με τη βοήθεια όλων όσοι επιθυμούν και μπορούν, να αποκατασταθεί η ετοιμόρροπη εκκλησία Τους στη νησίδα,, η οποία κτίστηκε τη δεκαετία του 1950 από κυνηγούς.

Και εδώ θα απαιτηθεί η συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Χανίων, της Ενορίας Αγίας Μαρίνας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων και του Δασαρχείου Χανίων.

Και βέβαια θεωρούμε δεδομένη τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων και του Δήμου Πλατανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook