Ένα «μείγμα» διάφορων σεναρίων περιλαμβάνει η εκτίμηση της UBS σχετικά με το ποια θα είναι η κατάληξη για την «ελληνική υπόθεση», αφού όπως τονίζει σε ανάλυση της το καλύτερο σενάριο περιλαμβάνει ότι ξεκινάει εκ νέου η συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους και ακολουθεί η επέκταση του σχεδίου μετά από τρία χρόνια, ενδεχομένως και με «κούρεμα» ομολόγων.

Ωστόσο, ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός δεν αποκλείει μια πλήρη χρεοκοπία με τη συμμετοχή και ιδιωτικών επενδυτών. «Όλα αυτά τα σενάρια θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς η Ελλάδα να βγει από το ευρώ».

Όπως εκτιμά, βραχυπρόθεσμα η Ελλάδα αναμένεται φέτος να κάνει άλλο ένα βήμα προς τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών της.

Όπως τονίζει η UBS, μια χρεοκοπία «είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία». Κοινώς, μεταξύ της ανακοίνωσης μιας χρεοκοπίας ή μιας αναδιάρθρωσης και του «κλεισίματος» της συμφωνίας, θα πρέπει να περιμένει κανείς έξι μήνες, και σημαντικό αριθμό εμποδίων που θα πρέπει να ξεπεραστούν, καθώς πιθανότατα θα προκαλέσουν μεταβλητότητα στην αγορά.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook