Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 21 Μαΐου, η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης στο νέο χώρο του «Πάρκου Πεσόντων Κισσάμου Μάχης Κρήτης» στον Κάμπο Καλλεργιανών. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Βαγιονάκη Βάλια, Ο Αντιπεριφεριάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος, o Δήμαρχος Καντάνου και Σελίνου κ. Περράκης Αντώνιος, ο Ταξίαρχος της 5ης Μεραρχίας Κρητών” κ. Κοκολάκης Γρηγόριος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Λυμπινάκης Γεώργιος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.     

Αφού πρώτα έγινε αγιασμός και τοποθέτηση του Θεμέλιου Λίθου στο μνημειακό συγκρότημα, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου,  ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Κισσάμου, Θεόδωρος Σταθάκης, απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας ότι οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης θα πρέπει να ξεκινούν από τον Κάμπο Καλλεργιανών, όπου έγιναν οι πρώτες πτώσεις αλεξιπτωτιστών, με τα πρώτα θύματα στις 20 Μαΐου 1941. 

Ακολούθησε ομιλία από τη φιλόλογο κα Νταγκουνάκη –Χαρτζουλάκη Ανθούλα, με θέμα « Η μάχη της Κρήτης μέσα από το Ριζίτικο τραγούδι».  
Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου και της Ι.Μ.Κ.Σ., ο Σύλλογος Ριζιτών, το μουσικό συγκρότημα του Λευτέρη Κουμή, η σχολή Γιάννη και Χάρη Κουμή και η παραδοσιακή συντροφιά «Ονειρο-κρήτες» της Ευαγγελίας Κουνελάκη.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που εργάσθηκαν ή προσέφεραν χορηγίες υλικών για τη διαμόρφωση του χώρου και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και όλους όσους παρευρέθηκαν, τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook