Τα προσκόμισαν στην εφορία προκειμένου να τα δηλώσουν ως ενδοκοινοτικές συναλλαγές

Την προσοχή των επιτηδευματιών εφιστά ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Χανίων – Ρεθύμνου καθώς έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις στις οποίες επιτηδευματίες προσκομίζουν αποδείξεις για διαφημίσεις με παραστατικά όμως που έχουν εκδοθεί σε Κύπρο ή Βουλγαρία.

Αυτό συμβαίνει κυρίως εν αγνοία των επιτηδευματιών τους οποίους προσεγγίζουν άτομα χωρίς να γνωρίζουν τι τιμολόγιο θα εκδοθεί. Μάλιστα, εξ αυτού κινδυνεύουν οι επιτηδευματίες με πρόστιμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Χανίων – Ρεθύμνου:

“Με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να προσέρχονται στην υπηρεσία μας επιτηδευματίες της χωρικής μας αρμοδιότητας, προκειμένου να δηλώσουν ενδοκοινοτικές συναλλαγές που αφορούν καταχωρήσεις – διαφημίσεις σε επαγγελματικούς οδηγούς στο INTERNET με παραστατικά που έχουν εκδοθεί στην Κύπρο ή στην Βουλγαρία, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Τα τιμολόγια συχνά προσκομίζονται καθυστερημένα ή και καθόλου, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται  από διασταυρώσεις κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ενώ συχνά η εξόφληση τους γίνεται μετρητοίς με αποτέλεσμα να μη φαίνεται όπως χρειάζεται, ότι τα χρήματα εμβάζονται στον αλλοδαπό εκδότη.  Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να υπάρχουν κυρώσεις και πρόστιμα εκπροθέσμου, μη υποβολής ανακεφαλαιωτικών πινάκων, κ.λπ..

Παρακαλούμε τους επιτηδευματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην παραπλανώνται  όταν τους προσεγγίζουν άτομα και προσπαθούν να αποσπάσουν την συγκατάθεσή τους για διαφημίσεις, όταν δεν γνωρίζουν με ποιους συναλλάσσονται, τι τιμολόγιο θα εκδοθεί  καθώς και τον τρόπο εξόφλησης.  Καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθούν αντιμέτωποι με δυσανάλογα πρόστιμα του Ν 4174/2013.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook