Χάθηκαν τα ίχνη ενός 76χρονου Ιταλού  που αναχώρησε χθες στις 6 τα ξημερώματα με το ιστιοφόρο από την Ικαρία για το νησί των ανέμων

Μεγάλη επιχείρηση των λιμενικών αρχών για τον εντοπισμό 76χρονου Ιταλού του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από χθες το απόγευμα βρισκόταν μέχρι πριν από λίγο σε εξέλιξη. 

Ο ηλικιωμένος αρχιτέκτονας, αναχώρησε χθες στις 6 τα ξημερώματα με το ιστιοφόρο από την Ικαρία για το νησί των ανέμων. Όμως από τις 5 το απόγευμα, που επικοινώνησε για τελευταία φορά με τη Βελγίδα σύζυγο του, η οποία είχε μεταβεί αεροπορικώς στη Μύκονο και τον περίμενε, απενεργοποιήθηκε το κινητό και χάθηκε το στίγμα του. 

Η γυναίκα μετέβη στο Λιμεναρχείο της Μυκόνου όπου ειδοποίησε τους αξιωματικούς για το συμβάν με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις της Μυκόνου, ειδοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων ενώ στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του νησιού των ανέμων έσπευσαν για συνδρομή και σκάφη από την Τήνο και τη Σύρο. 

Τελικά, σήμερα το μεσημέρι, λίγο μετά τις 12, το στίγμα του ιστιοφόρου εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέρου και Κουφονησίων. Όπως διαπιστώθηκε, είχε σπάσει το ιστίο και το σκάφος είχε παρασυρθεί από τα κύματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook