Την ανησυχία του για τις προσπάθειες διάσπασης της Ευρωπαικής Ένωσης  εξέφρασε από την Κρήτη ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ.

Ο κ. Πλέτνερ  σε συνάντηση που είχε με παραγωγικούς φορείς στο Ηράκλειο, ρωτήθηκε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το «οικοδόμημα» της Ευρωπαικής Ένωσης εξαιτίας των αποσχιστικών τάσεων που εμφανίζονται σε διάφορες χώρες.

Απαντώντας ο πρέσβης της Γερμανίας έκανε λόγο για ανάγκη ύπαρξης περισσότερης και καλύτερης Ευρώπη με συνεργασία και σεβασμό της διαφορετικότητας των λαών.

Αναλυτικά ο κ. Πλέντνερ είπε:

«Θεωρώ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται μπροστά σε πολύ μεγάλες προκλήσεις. Οι φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό αυξάνονται όπως επίσης αυξάνονται και οι εξωτερικές πιέσεις για να διασπάσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχω την πεποίθηση ότι η απάντηση σε αυτό είναι ότι πρέπει να έχουμε περισσότερη Ευρώπη και καλύτερη Ευρώπη.

 Πρέπει όμως να κατανοήσουμε ότι κάθε χώρα κουβαλάει μαζί της την δική της ιστορία τους δικούς της φόβους και τις δικές τις ευαισθησίες.

Για αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε όλοι μαζί να συνεργαστούμε να έρθουμε κοντά ο ένας τον άλλο, όμως λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορετικότητά μας που αποτελεί ένα μεγάλο ατού της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό δηλαδή το να είμαστε διαφορετικοί.

Θέλω ξεκάθαρα να πω πως η χώρα μου δεν θέλει μία γερμανική Ευρώπη αλλά θέλουμε μία ευρωπαϊκή Γερμανία και το ίδιο αποκομίζω και εδώ στην Ελλάδα. 

Θεωρώ πως πρέπει  η συνεργασία να είναι πολύ υψηλά και να πούμε σε όλους τους τόνους πως όσοι θέλουν να χτίσουν τείχη αντί να συνεργαστούν δεν είναι αυτός ο σωστός δρόμος. Ο σωστός δρόμος είναι η συνεργασία και η κατανόηση.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook