«Φτωχός ειμαι αλλά κλέφτης δεν είμαι» – Ένα πραγματικά συγκινητικό περιστατικό περιγράφουν μαθητές του Γυμνασίου Βρυσών

Όσο υπάρχουν άνθρωποι η ελπίδα για το καλύτερο παραμένει ζωντανή. Μαθητές του Γυμνασίου Βρυσών είχαν πάει εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.

Εκεί μια μαθήτρια έχασε το κινητό της. Όμως ένας άστεγος το βρήκε και χωρίς δεύτερη σκέψη της το παρέδωσε. Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές συγκινήθηκαν από την κίνηση αυτή και φρόντισαν να ευχαριστήσουν μάλιστα τον άστεγο.

Δείτε τι αναφέρουν οι ίδιοι:

“Oταν η αξιοπρέπεια είναι ο ρομαντισμός της εποχής μας …πρέπει να επιβραβεύεται…

Σε μια σεμνή τελετή, εκεί κάπου στα σοκάκια της Αθήνας… εκεί σε ενα δρόμο στο Μοναστηράκι, η ομάδα του Γυμνασίου Βρυσών ευχαρίστησε το «δικό» της ήρωα, τον ήρωα των αξιών …το ρακοσυλλέκτη και άστεγο  κ. Γιάννη Π.

Του είχαν υποσχεθεί ότι θα ανταμώσουν ξανά. Καλούδια απο την κρητική γη, λίγη τσικουδιά, κρασί, παξιμαδάκια, τυρί και μαρμελάδα ήταν ο χαιρετισμός των παιδιών και των καθηγητών απο το Γυμνάσιο Βρυσών… και μια κάρτα με λόγια καρδιάς και ευχαριστίες από τη μαθήτρια που έχασε το κινητό της…. που ;;; Στην Αθήνα… στη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής επίσκεψης… και όμως το βρήκε… χάρις στο ήθος του κ Γιάννη.

«Φτωχός ειμαι αλλά κλέφτης δεν είμαι»  μας είχε πει όταν τον συναντήσαμε την πρώτη φορά που μας παρέδωσε το κινητό .

Σαν να μας περίμενε. Συναισθήματα χαράς, αμηχανίας αλλα και συγκίνησης είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τη στιγμή της συνάντησης. 

Ηταν απο τις μεγάλες στιγμές της φετινής μας σχολικής χρονιάς… έτσι απλά γιατί μια πράξη κάνει τη διαφορά…

Για το Γυμνάσιο Βρυσών

Η μαθητική ομάδα και οι συνοδοί καθηγητές: Νεκταρία Αρχοντάκη- Χημικός, Κουτσουπάκης Χαράλαμπος-Μαθηματικός, Κορτσιδάκη Ευτυχία καθ. Φυσικής Αγωγής.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook