Προκαλώντας πολλά θύματα – Οι επιθέσεις συνεχίζονται ακόμη και στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού

Ένα μικρό λεωφορείο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σε σημείο ελέγχου της πόλη Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν προκαλώντας πολλά θύματα, δήλωσαν αξιωματούχοι, καθώς οι επιθέσεις συνεχίζονται ακόμη και στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Η έκρηξη, που σημειώθηκε κοντά σε μία από τις κεντρικές αγορές της Κανταχάρ, προκάλεσε ένα μεγάλο σύννεφο καπνού και σκόνης, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για θύματα.

Ένας γιατρός στο νοσοκομείο της πόλης δήλωσε ότι έχουν διακομιστεί εκεί 25 τραυματίες, όμως πρόσθεσε ότι τα ασθενοφόρα εξακολουθούν να παραλαμβάνουν θύματα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η έκρηξη φαίνεται ότι σημειώθηκε την ώρα που το μικρό λεωφορείο σταμάτησε σε ένα σημείο ελέγχου της αφγανικής υπηρεσίας Πληροφοριών, όμως δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ήταν ο στόχος.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί σε επιθέσεις με βόμβες από την αρχή του έτους, κυρίως στην Καμπούλ αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της περιφέρειας. Την ευθύνη για τις επιθέσεις αναλαμβάνουν κυρίως οι Ταλιμπάν, οι οποίοι προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο του Αφγανιστάν.

Η επαρχία Κανταχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν, είναι ένα σημαντικό κέντρο παραγωγής οπίου και προπύργιο των Ταλιμπάν, όμως η πόλη θεωρείται σχετικά ασφαλής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook