Συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων

Οι τομείς του τουρισμού, της ενέργειας,  των αγροδιατροφικών προϊόντων και της μαθητείας/ επαγγελματικής κατάρτισης αποτέλεσαν το επίκεντρο των συζητήσεων του Γερμανού Πρέσβη, κ. Γενς Πλέτνερ,  με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, όπως επίσης και με τους επιχειρηματίες – εκπροσώπους Τοπικών Φορέων. 

Σχετικά με τον τουρισμό, ο Γερμανός Πρέσβης επεσήμανε την αναγκαιότητα να επεκταθεί η τουριστική περίοδος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως επίσης και την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς της Ελλάδας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υπάρχουν διάφορα είδη εξειδικευμένου τουρισμού (π.χ. θρησκευτικός, περιπατητικός κ.α.) τα οποία ξεφεύγουν από το στερεότυπο ήλιος – θάλασσα – άμμος. 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στη μαθητεία / επαγγελματική κατάρτιση καθώς ο κ. Πλέτνερ ανέφερε το διττό σχήμα εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στη Γερμανία, στο οποίο ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζουν τα Επιμελητήρια. Ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος όταν πληροφορήθηκε τόσο τις πρωτοβουλίες του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στον τομέα της μαθητείας καθώς επίσης και το γεγονός ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος έχει αναλάβει να υλοποιήσει πρόγραμμα μαθητείας το οποίο περιλαμβάνει παράλληλα μαθήματα θεωρίας και εξάσκηση – εργασία των ενδιαφερομένων σε επιχειρήσεις.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον θέμα συζήτησης ήταν αυτό της διοργάνωσης της Ετήσιας Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης από τον Δήμο Χερσονήσου το 2018, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γερμανός Πρέσβης τόνισε ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους τομείς που προάγουν την συνεργασία των δύο χωρών.     

Σχετικά με την προώθηση του Ελληνικού ελαιολάδου, ο κ. Πλέτνερ, ανέφερε ότι παρά τη δυναμική παρουσία των εξαγωγέων στα σημαντικά εκθεσιακά γεγονότα στη Γερμανία, τα Ελληνικά ελαιόλαδα θα πρέπει να παρουσιάζονται πιο οργανωμένα και συλλογικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook