Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για δυο εκδηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, κος Ευστράτιος Ζαφείρης

Σε ενημερωτική εκδήλωση που θα αφορά μόνο ελαιουργούς και ελαιοτριβεία θα παραστεί την Πέμπτη στις 14:00, στο Επιμελητήριο,  ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, κος Ευστράτιος Ζαφείρης ο οποίος και θα παρουσιάσει την νέα Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των ελαιοτριβείων.

Συγκεκριμένα ο κος Ζαφείρης θα παρουσιάσει τις αλλαγές που φέρνει το νέο πλαίσιο σε σχέση με την αδειοδότηση των ελαιοτριβείων και την διαχείριση των αποβλήτων  τους. Με τα νέα δεδομένα δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα ελαιοτριβεία να εναρμονιστούν με τις ισχύουσες περιβαλλοντικές διατάξεις απλοποιώντας τις διαδικασίες. Η εν λόγω ΚΥΑ εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2017 (ΦΕΚ 4333 Β’ 12/12/2017) αλλά υπάρχουν ακόμη ασάφειες, ενώ η ανταπόκριση των ελαιοτριβείων στη συγκεκριμένη ΚΥΑ είναι ακόμη μικρή. Η εκδήλωση είναι κλειστή δεδομένου ότι αφορά μόνο ελαιουργούς και επιχειρήσεις ελαιοτριβείων. 

Εξάλλου  την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 10:30, ο Γενικός Γραμματέας θα είναι βασικός εισηγητής στην συνάντηση εργασίας που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου με θέμα: «Σύνδεση αγροδιατροφής και Δευτερογενή τομέα με τον Τουρισμό».  Στόχος της συνάντησης  είναι να παρουσιασθούν οι τρόποι βέλτιστης αξιοποίησης των Ελληνικών προϊόντων από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook