Ο πανελλήνιος διαγωνισμός ρομποτικής ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πολλές υποσχέσεις για τη νέα διοργάνωση του CanSat in Greece για το 2019!

Έχετε φανταστεί ποτέ πως σχεδιάζεται και πραγματοποιείται μια πραγματική δορυφορική αποστολή;

Περισσότεροι από 100 μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα, όχι μόνο το οραματίστηκαν, αλλά το έκαναν πραγματικότητα.

Τον Απρίλιο του 2018 διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του ΕΜΠ ο δεύτερος πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής CanSat in Greece.

Η διοργάνωση του CanSat in Greece 2018 αποτελεί μία εθελοντική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία της αστικής μη κερδοσκοπική εταιρίας SPIN – Space Innovation .

Για τέσσερις ημέρες, από τις 11 έως τις 14 Απριλίου, οι ομάδες που είχαν προκριθεί στη τελική φάση έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό παρουσιάζοντας τους δορυφόρους τους, εκτοξεύοντας τους και εκτελώντας τις αποστολές που οι ίδιοι είχαν σχεδιάσει.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του ΕΜΠ Δρ. Νεκτάριος Κοζύρης επιβράβευσε τη προσπάθεια των συμμετεχόντων και βράβευσε τις ομάδες που διακρίθηκαν.

Στη μαθητική κατηγορία του διαγωνισμού την 1η θέση έλαβε το 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων με την ομάδα Zephyrus II, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό CanSats in Europe που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Το Γενικό Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης έλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη 2η θέση με την ομάδα Polyclitus , ενώ την 3η θέση κέρδισε η ομάδα Ursa Minor από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Πρέβεζας. Τη φοιτητική κατηγορία κέρδισε η ομάδα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, White Noise, με μία εντυπωσιακή κατασκευή δορυφόρου CanSat!

Με το διαγωνισμό CanSat in Greece 2018 να φτάνει στο τέλος του, η διοργανωτές ευχαριστούν τους υποστηρικτές τους, για τη συνεισφορά στην επιτυχή ολοκλήρωση της διοργάνωσης:

● Τον Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)
● Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
● Τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ
● Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
● Το Γενικό Επιτελείο Στρατού
● Το Corallia
● Τον si-Cluster του Corallia
● Το IEEE Greece Section
● Το Computer Society του IEEE Greece Section
● Την Ακαδημία Αθηνών και ιδιαίτερα τον Δρ. Σταμάτιο Κριμιζή
● Τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ)

Επίσης, ευχαριστούν τους 35 εθελοντές που εργάστηκαν για περισσότερο από ένα χρόνο για την οργάνωση του διαγωνισμού!

Με την ολοκλήρωση του CanSat in Greece 2018, τη σκυτάλη περνά στην επόμενη διοργάνωση, με την επίσημη έναρξη των εργασιών για το CanSat in Greece 2019!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο cansat.gr και το space-innovation.org!

Το Flashnews.gr, ήταν Χορηγός Επικοινωνίας για το CanSat in Greece 2018.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook