Φοιτητές του Πανεπιστημίου Santiniketan που βρίσκεται στην Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας ανεβάζουν την θεατρική παράσταση.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δικτύωσης για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, φιλοξενούν θεατρική παράσταση του φοιτητικού θιάσου Santiniketan Poesis. ​Πρόκειται για διασκευή της κωμωδίας ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του Αριστοφάνη​ στην γλώσσα bengali (bangla, βεγγαλέζικα) και θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση στα Ελληνικά σε υπερτίτλους.

Η θεατρική παράσταση θα ​λάβει χώρα στο ​​Αμφιθέατρο Μ. ΜΑΝΑΣΣΑΚΗ ​του Φοιτητικού Κέντρου Βουτών, ​το Σάββατο 26 Μαΐου​ 2018, στις 19.00 με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Santiniketan ​της Ινδίας ​είναι ​ένα εμβληματικό Πανεπιστήμιο Τεχνών, ​πολύ γνωστό ​διεθνώς​ από την εκεί εστιασμένη ​έντονη και πρωτοπόρα ​εκπαιδευτική δράση του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ,​ ​​φιλόσοφου, εκπαιδευτικού και λογοτέχνη (Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας 1913), κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Μορφωτικό Σύλλογο Επ​ιστημών​ Υγείας ​του Π.Κ​.​ και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία της Θεατρικής Ομάδας του Π.Κ- Σχολές Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook