Η νομική μάχη του 24χρονου στρατιώτη και η σοκαριστική αποκάλυψη για την πατρότητα

Αμερικανός στρατιώτης που υπηρετεί στη Νότια Κορέα βρίσκεται σε νομική μάχη για την επιμέλεια του νεογέννητου παιδιού του, που η σύζυγός του πούλησε μέσω Facebook.

Ο 24χρονος Στίβεν Γκαρσία πληροφορήθηκε τον Ιανουάριο πως η γυναίκα του Μαρίνα Γκαρσία είχε γεννήσει, στην Αριζόνα, αλλά το παιδί τους δεν τα κατάφερε και πέθανε στη διάρκεια της γέννας.

Σύντομα όμως, όπως γράφει το Newsweek, ανακάλυψε πως η ιστορία της γυναίκας του δεν ήταν αληθινή.

Στις 5 Φεβρουαρίου, τρεις ημέρες μετά τη γέννηση του αγοριού, αστυνομικοί της Αριζόνα σταμάτησαν για έλεγχο ένα ζευγάρι, μέσα σε αυτοκίνητο. Στο όχημα ήταν κι ένα νεογέννητο και το ζευγάρι άφησε να εννοηθεί, στις ερωτήσεις που του έκαναν οι αστυνομικοί, πως δεν ήταν το βιολογικό του παιδί.

Ο 33χρονος Άλεξ Χερνάντες ομολόγησε την ενοχή του για πλαστογραφία, έχοντας υπογράψει το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού, με την ιδιότητα του πατέρα. Η Λέσι Χερνάντες ομολόγησε τη ενοχή της για συμμετοχή σε πλαστογραφία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είπαν στην αστυνομία πως η Μαρίνα Γκαρσία είχε κανονίσει να τους δώσει το παιδί.

Το αγόρι παραδόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αριζόνα, ενώ το ζευγάρι συνελήφθη.

Η αστυνομία εξέτασε τη Μαρίνα Γκαρσία στη Σιέρα Βίστα, όπου ζει με τον νέο σύντροφό της. Η ίδια είπε πως είχε πουλήσει το παιδί στο ζευγάρι και πως δεν γνώριζε ποιος ήταν ο πατέρας, αλλά δεν μπορεί να ήταν ο σύζυγός της.

Οι συνεννοήσεις, υποστήριξε, έγιναν μέσω Facebook Messenger.

«Είχα συμπεράνει πως εγώ ήμουν ο πατέρας, αυτό πίστευα σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της» δήλωσε ο Γκαρσία. «Ταράχτηκα όταν έμαθα πως δεν ήμουν εγώ, ήμουν σε φάση άρνησης. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που συνέβαινε»».

Παρότι δεν είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού, ο Γκαρσία θέλει να το υιοθετήσει. Εξηγεί δε πως κίνητρό του είναι η δική του υιοθεσία. «Ο θετός πατέρας μου μου άλλαξε τη ζωή. Χωρίς εκείνον δεν θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα. Αν έχω την ευκαιρία να το κάνω αυτό για κάποιον άλλο, πιστεύω πως είναι σημαντικό. Θα μπορούσα να αλλάξω τη ζωή αυτού του παιδιού, να του προσφέρω ένα καλύτερο μέλλον, και πιστεύω πως αυτό είναι το σωστό».

Σύμφωνα με το Newsweek, το ζευγάρι Χερνάντες τιμωρήθηκε με τετραετή αναστολή υπό εποπτεία, ενώ η Γκαρσία θα καταδικαστεί τον Ιούνιο.

Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα Gofundme, που στήθηκε για να βοηθηθεί οικονομικά ο 24χρονος στον νομικό αγώνα του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook