Επιστολή κατοίκων της οδού Πειραιώς στα Χανιά προς την τοπική κοινότητα του Δήμου Χανίων

Την αντίθεσή τους στην ενδεχόμενη μετονομασία της οδού Πειραιώς στα Χανιά, εκφράζουν με επιστολή τους κάτοικοι σημειώνοντας οτι κάτι τέτοιο, σε μια “τουριστική” οδό όπως η συγκεκριμένη, θα δημιουργούσε προβλήματα σε διάφορες συναλλαγές – τουριστικές, επαγγελματικές, εμπορικές – ενω παράλληλα σημειώνουν οτι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για την μετονομασία οδών, πολλώ μάλλον δε αφού οι κάτοικοι δεν έχουν ερωτηθεί επ’αυτού.

Στην επιστολή τους σημειώνουν:

Η οδός Πειραιώς είναι μία κεντρική οδός της πόλης που ενώνει το  εμπορικό κέντρο της με τη Παλιά Πόλη , το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων , την Ακτή Κανάρη  , όπου  εκτός των άλλων βρίσκεται το Μνημείο  στη μνήμη  του ναυαγίου.

Η συγκεκριμένη οδός  έχει ονοματοδοτηθεί  σαν οδός ΠΕΙΡΑΙΩΣ πλέον των πενήντα χρόνων λόγω της σημασίας του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας  του Πειραιά σε συνδυασμό με την εξυπηρέτηση που παρέχει η οδός αυτής ότι δηλαδή  οδηγεί στο Παλιό Λιμάνι    κύριο χαρακτηριστικό  της πόλης μας.

Εμάς τους   κατοίκους  της οδού Πειραιώς μας βρίσκει  αντίθετους  η τυχόν μετονομασία της οδού η οποία εκτός των παραπάνω , της σημασίας δηλαδή της μέχρι σήμερα ονοματοδοσίας της, θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα  στις συναλλαγές  [ τουριστικές , επαγγελματικές , εμπορικές κ.α.).

Η οδός αυτή  είναι σήμερα  μία κατ΄εξοχήν τουριστική οδός λόγω  της παραπάνω λειτουργίας της  και  εξυπηρέτησης που παρέχει στους επισκέπτες της πόλης ,  με το όνομα αυτό είναι καταχωρημένη σε τουριστικούς οδηγούς και σχετικά έντυπα, και αδιαμφισβήτητα η τυχόν μετονομασία θα επιφέρει σύγχυση και ως προς τον τομέα αυτό .  

Πλέον των παραπάνω  στη προκειμένη περίπτωση  δεν συντρέχουν οι  προυποθέσεις που τάσσει το άρθρο 8 του Κώδικα  Δήμων και Κοινοτήτων κατά το οποίο  ‘’ Η μετονομασία οδών πλατειών κλπ επιτρέπεται  για εξαιρετικούς λόγους’’.

Συνεπώς  εμάς τους  κατοίκους  της οδού Πειραιώς  μας βρίσκει αντίθετους  η επιχειρούμενη μετονομασία  της οδού μας πόσο μάλλον όταν πριν κατατεθεί η πρόταση αυτή  δεν ρωτηθήκαμε.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook