Οι προοπτικές συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης, αναφορικά με τα Τεχνικά Έργα που υπάγονται στα όρια του δήμου Φαιστού συζητήθηκαν στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Ευρυπίδη Κουκιαδάκη και της Δημάρχου Φαιστού Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, ενώ σε αυτή συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακός παράγοντας της Περιφέρειας, αλλά και το σύνολο των αντιδημάρχων του Δήμου Φαιστού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουκιαδάκης, έκανε σαφές πως η Περιφέρεια Κρήτης επιδιώκει έναν συνολικό σχεδιασμό, ο οποίος ωστόσο θα πραγματοποιείται σε συνεργασία και τη σύμφωνη γνώμη των δήμων. Στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης διάρκειας δύο ωρών ο κ. Κουκιαδάκης παρουσίασε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το Δήμο Φαιστού, ενώ τόνισε πως όλα τα συνεχιζόμενα έργα θα υλοποιηθούν χωρίς καμία παρέκκλιση.

Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε επίσης πως πρόθεση της Περιφέρειας είναι να προχωρά σε συγκεκριμένα έργα, τα οποία δεν θ’ αποτελούν ημίμετρες προτεραιότητες, αλλά θα συμβάλουν σε μια συνολική τεχνική αναβάθμιση.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Φαιστού, αλλά και οι αντιδήμαρχοι, έθεσαν τις δικές τους προτεραιότητες ζητώντας απαντήσεις για συγκεκριμένα έργα που χρίζουν άμεσης παρέμβασης. Τόσο η δήμαρχος, όσο και οι αντιδήμαρχοι, πατώντας στο σχέδιο που έχουν αποστείλει στην Περιφέρεια ήδη από τις 23 Ιανουαρίου, κατέθεσαν τις θέσεις τους, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις. Ως απάντηση ο αντιπεριφερειάρχης έδωσε τη δέσμευση πως κάποιες από αυτές θα προχωρήσουν άμεσα, ενώ θεώρησε τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής, λογικά στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής. Παρ’ όλα αυτά ζήτησε την παράδοση ενός αναθεωρημένου φακέλου στο πρότυπο λειτουργιών της συζήτησης, ο οποίος ήδη έχει αρχίσει να ετοιμάζεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook