Νέες δράσεις για την στήριξη και μαθητών που δίνουν εξετάσεις ανακοίνωσε η ΟΕΒΕΝΧ παράλληλα με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης

Έντονη είναι η ανάγκη των επιχειρηματιών και των πολιτών γενικότερα για υποστήριξη και βοήθεια σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπεύθυνος της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξςη της ΟΕΒΕΝΧ κ.Καργάκης.

Οι έντονες συγκυρίες έχουν φέρει στην επιφάνεια ένα σύνολο ψυχοσυναισθηματικών εντάσεων και ενοχικών συναισθημάτων που οι πολίτες είναι δύσκολο να διαχειριστούν χωρίς υποστήριξη. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία λειτουργίας της γραμμής,  επιχειρηματίες, άνεργοι και οικογένειές τους απευθύνθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε 915 περιπτώσεις για να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη για προβλήματα που σχετίζονται με άγχος, κατάθλιψη, διαχείριση οικογενειακών προβλημάτων κτλ.

Δείτε αναλυτικά τα σττατιστικά στοιχεία της γραμμής.

 

 

Νέες δράσεις της ΟΕΒΕΝΧ

Κατα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από την λειτουργία της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης της ΟΕΒΕΝΧ, ανακοινώθηκαν νέες δράσεις της ομοσπονδίας που αφορούν την συμβουλευτική υποστήριξη για μαθητές που δίνουν εξετάσεις καθώς και η σύσταση ομάδων οικογενειακής στήριξης:

–  Δημιουργία συμβουλευτικής ομάδας επαγγελματιών της ΟΕΒΕΝΧ με θέμα συζήτησης: ‘’ Όταν η επαγγελματική και η οικογενειακή στέγη συμπίπτουν… Δυσκολίες και Τρόποι διαχείρισης’’ : Κλειστή ομάδα(=ίδια μέλη κάθε φορά) σε 2 συναντήσεις διάρκειας 1 ώρας και 30 λεπτών/φορά. Θα προηγηθούν δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα της ΟΕΒΕΝΧ και στην Γραμμή Υποστήριξης στο 2821 111714 Δευτέρα- Παρασκευή 10.00-14.00 μέχρι 15 Ιουνίου 2018. Θα δοθεί περαιτέρω ενημέρωση για ημερομηνία έναρξης της ομάδας και χώρου διεξαγωγής. 

–  Εξειδικευμένη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης υποψήφιων Πανελλήνιων εξετάσεων και των οικογενειών για τα  μέλη της ΟΕΒΕΝΧ το διάστημα των εξετάσεων στο 2821 111714 Δευτέρα- Παρασκευή 10.00-14.00 και τις υπόλοιπες ώρες 9.00-21.00 στο ίδιο τηλέφωνο για να οριστεί τηλεφωνικό ραντεβού τις ώρες λειτουργίας της γραμμής. Επιπλέον παροχή ατομικών υποστηρικτικών συνεδριών κατά πρόσωπο  σε περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο για το ίδιο διάστημα. 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook