Έπειτα από ένα συγκλονιστικό αγώνα που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι τα… χασομέρια της παράτασης ο Μινώταυρος κατάφερε με γκολ-πέναλτι του αρχηγού του, Χρήστου Νταγκουνάκη, να πάρει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς επικρατώντας με 3-2 του Ακρίτα στο Super Cup.

Για τον σύλλογο των Μουρνιών ήταν το δεύτερο τρόπαιο στην συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού είχαν κερδίσει και τον πρώτο αγώνα στην ιστορία του θεσμού το 2005 απέναντι στον Ηρακλή Νερ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν… φουριόζοι στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν μόλις στο 8’ με τον μόνιμο σκόρερ από… πέρσι Δημούση. Ο Ακρίτας «απάντησε» με την ευκαιρία του Αλουσάι ένα λεπτό μετά, ενώ έδειξε να είναι άλλη ομάδα προς το καλύτερο με την είσοδο του Κισσανάκη στην αναμέτρηση (32’). Παρά κάποιες εκατέρωθεν ευκαιρίες το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το προβάδισμα σε «πράσινα»… χέρια.

Στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην προς την μεριά της αποκορωνιώτικης ομάδας. Με μπροστάρη τον Κισσανάκη, που δημιούργησε πολλούς… μπελάδες στην άμυνα του Μινωταύρου ο Ακρίτας ισοφάρισε στο 49’ με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση από τον Λιονάκη. Εκεί όμως που ήταν στο προσκήνιο συνέχιζε την πίεση σε μία αντεπίθεση στο 52’ ο Μιχάκης πέτυχε το 2-1.

Ξανά όμως με τον Κισσανάκη να δημιουργεί… ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα ήρθε η ευκαιρία για ισοφάριση από το συγκρότημα του Γιώργου Αγγελάκη με το πέναλτι που κέρδισε ο Αλουσάι στο 70’.

Ο Αρχοντάκης όμως «νίκησε» τον Λιονάκη και κράτησε το 1-2. Η… μοίρα επεφύλασσε άσχημο παιχνίδι όμως στον νεαρό γκολκίπερ τρία λεπτά μετά αφού στην αδύναμη κεφαλιά του Λιονάκη έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και την είδε στα δίχτυα του.

Στο 80’ ο Ακρίτας «άγγιξε» την ολική ανατροπή αλλά ο σκόρερ των δύο τερμάτων του έστειλε σε κενή εστία την μπάλα πάνω στον Αρχοντάκη.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση όπου τα δοκάρια σταμάτησαν τις προσπάθειες των Ορφανού (106’) και Τζαγκαράκη (108’), για να φτάσουμε στο φινάλε και στο 119’ όπου Καλαϊτζάκης κέρδισε πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει με ψυχραιμία ο αρχηγός Νταγκουνάκης, που σκόραρε και ύψωσε λίγα λεπτά μετά στον ουρανό του Ε.Σ. Χανίων το Super Cup για την σεζόν 2011-12.

Έξαλλες ήταν οι διαμαρτυρίες των παικτών του Ακρίτα προς τον διαιτητή Γιαννουλάκη για το πέναλτι στο 119’ υποστηρίζοντας ότι η παράβαση ήταν εκτός περιοχής. Βοηθοί του ήταν οι Ντοκάκης, Μπερτάκης και 4ος διαιτητής ο Κασσελάκης.

Το φιλμ του αγώνα

8’ ΓΚΟΛ: Ο Δημούσης με πλασέ μέσα από την περιοχή βάζει σε θέση οδηγού τον Μινώταυρο (0-1).
9’ Σουτ του Αλουσάι ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Αρχοντάκη.
26’ Ο Ακρίτας «φωνάζει» για πέναλτι του Μαρινάκη πάνω στον Λιονάκη.
37’ «Λόμπα» του Κισσανάκη φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
41’ Σουτ του Ψαράκη αποκρούει σε κόρνερ ο Κοτίτσα.
42’ Κόρνερ του Καράκη ανάποδο «ψαλιδάκι» του Ψαράκη λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
49’ ΓΚΟΛ: Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Κισσανάκη και ιδανική σέντρα στον Λιονάκη, που με εξαιρετικό γυριστό σουτ ισοφαρίζει (1-1).
50’ Σέντρα-σουτ του Καβρουλάκη στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.
51’ Σέντρα του Ψαράκη, σουτ του Καβρουλάκη άουτ.
52’ ΓΚΟΛ: Ο Τζαγκαράκης «κλέβει» την μπάλα και βγάζει στην κόντρα τον Μινώταυρο, ο Καβρουλάκης σεντράρει στον Μιχάκη, ο οποίος «αδειάζει» τον Παπιδάκη και με σουτ έξω από την περιοχή «νικάει» τον Κοτίτσα (1-2).
56’ Ριψοκίνδυνο γύρισμα του Καράκη στον Αρχοντάκη, ο Πετράκης παρεμβάλλεται στην φάση αλλά ο γκολκίπερ του Μινωταύρου σώζει την εστία του.
57’ Σέντρα του Αννιτσάκη σουτ του Λιονάκη από κοντά άουτ.
70’ ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Κισσανάκης βρίσκει με σέντρα τον Αλουσάι, που ανατρέπεται στον αέρα από Καράκη και Πατεράκη, αλλά το πέναλτι του Λιονάκη θα το αποκρούσει ο Αρχοντάκης.
73’ ΓΚΟΛ: Η… μοίρα θα αλλάξει πρωταγωνιστές και έτσι ο Αρχοντάκης από… ωραίος θα γίνει μοιραίος, μιας και χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και την βλέπει να καταλήγει στα δίχτυα μετά την κεφαλιά του, πριν τρία λεπτά μοιραίου, Λιονάκη από νέα σέντρα του Κισσανάκη.
80’ Ο Κισσανάκης περνάει στο σπριντ του αμυντικούς του Μινωταύρου και τετ-α-τετ με τον Αρχοντάκη «κόβει» την μπάλα στον Λιονάκη, ο οποίος σε κενή εστία θα «σημαδέψει» τον τερματοφύλακα!
82’ Σέντρα του Μαρκάκη κεφαλιά του Λιονάκη άουτ.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ
93’ Φάουλ του Καλαϊτζάκη κεφαλιά του Νταγκουνάκη άουτ.
96’ Από γκέλα στην άμυνα του Μινωταύρου ο Πετράκης έχοντας κενή την εστία για σουτ θα καθυστερήσει και θα «κοπεί» στην συνέχεια.
99’ Σουτ του Ψαράκη κοντράρει στον Μαρκάκη και καταλήγει κόρνερ.
102’ Σέντρα του Βακαλουνάκη κεφαλιά του Δημούση άουτ.
106’ Ο Ορφανός με την σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης προσπαθεί με σουτ από το ημικύκλιο να «κρεμάσει» τον Αρχοντάκη αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι.
108’ Ο Τζαγκαράκης θα «μιμηθεί» τον πρώην συμπαίκτη του και με «βολίδα» θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτίτσα.
112’ Ο Θεοδωρογλάκης με έξυπνη εκτέλεση φάουλ βγάζει τετ-α-τετ τον Λιονάκη που «κόβεται» λίγο πριν σκοράρει από τον Μαρινάκη.
114’ Ο Βακαλουνάκης τετ-α-τετ με τον Κοτίτσα πλασάρει… ξυστά από το αριστερό δοκάρι, άουτ.
120’ ΓΚΟΛ: Το πέναλτι που κέρδισε ένα λεπτό πριν ο Καλαϊτζάκης από τον Παπαδάκη ο Νταγκουνάκης θα το μετουσιώσει σε γκολ και θα δώσει την «κούπα» στην ομάδα του (3-2).

Ακρίτας (Γιώργος Αγγελάκης): Κοτίτσα, Θεοδωρογλάκης, Παπαδάκης, Παπιδάκης, Κελαϊδής (32’ λ.τ. Κισσανάκης, 88’ λ.τ. Τρούλος), Ορφανός, Λ. Γουνάκης (46’ Αννιτσάκης), Μαρκάκης, Λιονάκης, Αλουσάι, Π. Πετράκης.

Μινώταυρος (Βασίλης Παπαδάκης): Αρχοντάκης, Καράκης (71’ Βαρδάκης), Γαλανάκης, Μαρινάκης, Πατεράκης, Τζαγκαράκης, Καβρουλάκης (79’ Καλαϊτζάκης), Νταγκουνάκης, Δημούσης, Μιχάκης (75’ Βακαλουνάκης), Ψαράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook