Προς τα κάτω αναμένεται να αναθεωρήσει, για τρίτη φορά φέτος, το ΔΝΤ τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη κυρίως εξαιτίας της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Οι εκτιμήσεις του Ταμείου θα δημοσιευτούν στις 20 Σεπτεμβρίου, και -σύμφωνα με το πρακτορείο- θα χαμηλώνουν την πρόβλεψη για παγκόσμια ανάπτυξη στο 4% φέτος (από εκτίμηση 4,2% τον Αύγουστο και 4,3% τον Ιούνιο).

Ειδικότερα, το ΔΝΤ στα τέλη Αυγούστου προέβλεπε ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας εφέτος με ρυθμό 4,2% και το 2012 με 4,3%. Προηγουμένως, την 17η Ιουνίου το ΔΝΤ προέβλεπε παγκόσμια ανάπτυξη με ρυθμό 4,3% και το 2012 με ρυθμό 4,5%.

Το ΔΝΤ, υποστηρίζει το ANSA, προσδοκά χαμηλότερη ανάπτυξη «εστιάζοντας στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή της ευρωζώνης».

Το ΔΝΤ φέρεται να προσανατολίζεται σε εκτίμηση 1,7% για την Ευρωζώνη φέτος και 1,3% το 2012, από 1,9% και 1,4% αντίστοιχα, που ήταν η πρόβλεψη του τέλους Αυγούστου. Τον Ιούνιο η πρόβλεψη έκανε λόγο για ρυθμούς ανάπτυξης 2% και 1,7%, αντίστοιχα.

Πάντως σύμφωνα με το in.gr, αναφορικά με την αμερικανική οικονομία, η πρόβλεψη του ΔΝΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης παραμένει η ίδια με αυτή του Αυγούστου -φέτος 1,6% και του χρόνου 2%.

Σε ό,τι αφορά τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, η πρόβλεψη του ΔΝΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης τους αναθεωρείται αυτή προς τα κάτω και γίνεται 6,5% για φέτος και 6,2% για του χρόνου, από 6,6% και 6,4% αντίστοιχα που προβλέφθηκε τον Ιούνιο (τον Αύγουστο δεν είχε γίνει αναθεώρηση της πρόβλεψης από το ΔΝΤ).