Η VW αποκαλύπτει και επίσημα πλέον το νέο μικρομεσαίο SUV της, συνεχίζοντας έτσι μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2007.

Ύστερα από πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έκαναν τον κύκλο τους μέσω του διαδικτύου, σήμερα η VW αποκαλύπτει και επίσημα πλέον το νέο Tiguan. Επί της ουσίας, με βάση όλα όσα έχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή δει το φως της δημοσιότητας, δεν πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο, αλλά για μια ρετουσαρισμένη εκδοχή του ήδη υπάρχοντος.

\"\"
Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις επίσημες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το νέο Tiguan, που αισίως έχει πουληθεί ανά τον κόσμο σε 570.000 αντίτυπα από το φθινόπωρο του 2007 μέχρι σήμερα, θυμίζει… έντονα πλέον το μεγαλύτερο Touareg, αλλά συγχρόνως και πολλά από τα υπόλοιπα μικρομεσαία και μεσαία μοντέλα, ειδικά στο εμπρός μέρος. Εκεί δηλαδή όπου κυριαρχούν τα νέα φωτιστικά σώματα, με φώτα ημέρας τεχνολογίας LED (σ.σ.: νέα είναι η μορφή και των πίσω φώτων), σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική πλέον στενόμακρη μάσκα της VW, που συναντάμε πλέον τόσο στο Touareg όσο και στα EOS, Passat κοκ. Νέα είναι και η σχεδίαση των προφυλακτήρων, καθώς και των ζαντών ελαφρού κράματος. Από εκεί και πέρα, στο εσωτερικό, οι διαφοροποιήσεις είναι λιγότερο… έντονες και διακριτές, με τη βασικότερη «απόκλιση» σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο να εντοπίζεται στη σχεδίαση του τιμονιού.

Στον τομέα των μηχανικών μερών δεν αναμένονται αλλαγές, καθώς η γκάμα του αυτοκινήτου θα ξεκινά από τα 1,4 λίτρα με τον γνωστό TSI κινητήρα των 122 ίππων να δίνει και πάλι το «παρών».

\"\"Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, ιδιαίτερα πιθανό είναι το ενδεχόμενο όλοι οι κινητήρες του νέου Tiguan να ενσωματώνουν την τεχνολογία Bluemotion της VW, που επιδρά ευεργετικά στον τομέα της κατανάλωσης καυσίμου και επομένως και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Σε κάθε περίπτωση, η επίσημη δημόσια πρεμιέρα του νέου Tiguan θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

(4troxoi.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook