«Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα οδηγηθεί στην ανάπτυξη. Αυτό είναι μονόδρομος. Η άλλη εκδοχή είναι η κατάρρευση.

Όλα δείχνουν ότι μέσα στο 2011 θα δούμε το φως της ανάπτυξης» υπογράμμισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από την 8ωρη συζήτηση που είχε στη Λαμία με τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και τους εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

Ο Υπουργός σε αρκετές περιπτώσεις των παρεμβάσεων του σημείωσε πως «δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να υποσχεθούμε ότι δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη που έφεραν τη χώρα μας στη σημερινή κατάσταση», ενώ άφησε αιχμές για τις πιέσεις που υπήρχαν στο παρελθόν για τη λήψη ευνοϊκών μέτρων προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, τονίζοντας πως «με ενοχλεί που σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές αυτοί που μέχρι χθες πίεζαν για να ληφθούν ευεργετικές αποφάσεις».

«Υπάρχουν τεράστια προβλήματα σε ό,τι αφορά τη ροή των χρηματοδοτήσεων» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς και ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να παρέμβει για να λυθεί άμεσα το συγκεκριμένο θέμα, «διότι αλλιώς κινδυνεύουμε να είμαστε η περιφέρεια με τα περισσότερα προγράμματα αλλά χωρίς κονδύλια για να τα υλοποιήσουμε.

Κινδυνεύουμε οι μελέτες μας και ο σχεδιασμός μας να είναι ασκήσεις επί χάρτου χωρίς πραγματικό αντίκρισμα στην ανάπτυξη του τόπου και στις ανάγκες της κοινωνίας».

«Μέχρι τη δεκαετία του \’80 βλέπαμε στην ύπαιθρο να παράγουν, και εκατοντάδες βαγόνια να φορτώνουν προϊόντα για το εξωτερικό. Λίγο μετά γνωρίσαμε την άλλη Ελλάδα. Αυτή που μας μοίραζε την επιδότηση που μας είχε στείλει η τότε κα Μέρκελ.

Ο κ. Κόλ» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και έκανε λόγο για κατάρρευση της παραγωγικής μηχανής της χώρας, σημειώνοντας συγχρόνως πως «δεν υπάρχει πλέον το παλιό μοντέλο. Θα πρέπει να τελειώνουμε εδώ με αυτή τη λογική. Τίποτα δεν είναι όπως πριν».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook