Η κινεζική αστυνομία διέσωσε 30 ανθρώπους που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες και εξαναγκάζονταν να εργάζονται σαν σκλάβοι σε φούρνους όπου κατασκευάζονται τούβλα σε μια φτωχή κεντρική επαρχία της χώρας και συνέλαβαν οκτώ ανθρώπους, περιλαμβανομένου ενός 14χρονου επιστάτη του εργοστασίου, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ σήμερα.

Ορισμένοι από τους ανθρώπους που διασώθηκαν από το εργοστάσιο στην επαρχία Χενάν ήταν τυφλοί και μουγκοί, άλλοι αδυνατούσαν να πουν από πού κατάγονται, ή πώς λέγονται, περιπλέκοντας την προσπάθεια των αρχών να φροντίσουν για την επιστροφή τους στα σπίτια τους, ανέφερε η εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία σε δημοσίευμα στον ιστότοπό της (www.people.com.cn).

Η αστυνομία ενήργησε μετά από καταγγελία που έλαβε και έκανε έφοδο στο εργοστάσιο για να διασώσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι κατάγονται από τέσσερις κομητείες της Χενάν, γράφει η εφημερίδα.

Η υπόθεση ανακαλεί τις μνήμες του σκανδάλου του 2007 που είχε προκαλέσει κατακραυγή στην Κίνα, όταν ΜΜΕ είχαν αποκαλύψει πως τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι αναγκάζονταν να εργάζονται σαν σκλάβοι σε εργοστάσια κατασκευής τούβλων στην επαρχία Σάνσι, μετά την απεγνωσμένη αναζήτηση ενός εφήβου από τον πατέρα του.

Έπειτα από εκείνη την υπόθεση η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να πατάξει τέτοιες πρακτικές, όμως σποραδικά υπάρχουν δημοσιεύματα που δείχνουν ότι το φαινόμενο των εργαζόμενων-σκλάβων συνεχίζεται, εν μέρει εξ αιτίας της τεράστιας ζήτησης για δομικά υλικά καθώς ο τομέας των κατασκευών στην Κίνα αναπτύσσεται με εκρηκτικό ρυθμό.

Ορισμένοι από αυτούς που ενέχονται σε εμπορία ανθρώπων στην Κίνα επιλέγουν από πρόθεση ανθρώπους με ψυχικές νόσους στις φτωχές επαρχίες, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook