Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου πέρασαν σήμερα, προκειμένου να απολογηθούν, οι τρεις ανήλικοι που συνελήφθησαν μετά τη φονική συμπλοκή μεταξύ οπαδών του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού στην παραλιακή του Ηρακλείου. Η απολογία των υπόλοιπων 11 συλληφθέντων έχει μετατεθεί χρονικά για αύριο. Την ίδια ώρα, φούντωναν οι φήμες ότι δεν αποκλείεται η απευθείας εμφάνιση στα δικαστήρια και του 22χρονου, που περιγράφεται από αυτόπτες μάρτυρες ως ο δεύτερος ενεχόμενος στη δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη από τα Μάλια.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 22χρονου, αλλά και του 24χρονου που ήδη κρατείται, έχουν ασκηθεί διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα πρόσωπα και φθορές ξένης ιδιοκτησίας από άτομα με καλυμμένα πρόσωπα. Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις και για διάφορα πλημμελήματα, όπως η συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία κ.λπ.

Ο δεύτερος βασικός ύποπτος

Ο 24χρονος είχε παραδοθεί από προχθές στο Ρέθυμνο, όταν αντιλήφθηκε ότι είχε ταυτοποιηθεί και έσφιγγε γύρω του ο αστυνομικός κλοιός. Οι πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι χθες το πρωί έλεγαν πως το ίδιο προσανατολιζόταν να κάνει και ο 22χρονος, δηλαδή ο δεύτερος περιγραφόμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ωστόσο, το σενάριο είχε αλλάξει... Δεν αποκλειόταν καθόλου η απευθείας εμφάνιση του 22χρονου με το δικηγόρο του στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια των απολογιών των υπόλοιπων κατηγορουμένων, χωρίς να χρειαστεί να περάσει από τη βάσανο της κράτησης στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Επικαλέστηκε άμυνα

Κατά τα άλλα, ο 24χρονος έχει παραδεχτεί ότι πήρε μέρος στη φονική συμπλοκή, υποστηρίζει, ωστόσο, πως βρισκόταν σε άμυνα, όταν τραυμάτισε κάποιον στο πόδι. Φέρεται να έχει υποστηρίξει πως δέχτηκε επίθεση από τρία άτομα και αντέδρασε χτυπώντας κάποιον από αυτούς με μαχαίρι. Αίσθησή του, όμως, λέει ήταν πως τον είχε χτυπήσει στο πόδι. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας τραυματισμένος στο πόδι.
Σε κάθε περίπτωση τον 24χρονο "καίνε" μαρτυρίες ακόμη και οπαδών του ΟΦΗ, που ήταν παρόντες τόσο στη φονική συμπλοκή, όσο και στη συνάντηση που είχαν αργότερα στο Σύνδεσμο του ΟΦΗ...

Ελεύθεροι οι γονείς

Εκτός από τον 24χρονο, που κατηγορείται ως ένας από τους δύο που μαχαίρωσαν τον Γιάννη Ρουσάκη, μετά τη φονική συμπλοκή συνελήφθησαν 13 άτομα. Μεταξύ τους και τρεις γονείς που κατηγορούνται για την παραμέληση της εποπτείας των ανήλικων παιδιών τους. Οι γονείς έχουν αφεθεί ελεύθεροι, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους 10 συλληφθέντες που κρατούνται ως την απολογία τους.

Οι τρεις ανήλικοι

Ανάμεσα στους 10 κρατούμενους συλληφθέντες είναι και τρεις ανήλικοι. Ένας από τους τρεις έπρεπε, μάλιστα, χθες να παρουσιαστεί στο σχολείο του για να δώσει μάθημα στο οποίο είχε μείνει μετεξεταστέος. Αυτό δεν έγινε και -σύμφωνα με πληροφορίες - οι δικαστικοί λειτουργοί ανέλαβαν την ευθύνη να ζητήσουν από το σχολείο εξέταση του μαθητή σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Κανονικά και οι 10 είχε προγραμματιστεί να απολογηθούν από τις 9 σήμερα το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας κ. Μπαντουβάκη. Ο προγραμματισμός της Αστυνομίας ήταν να μετατρέψει και πάλι το Δικαστικό Μέγαρο σε φρούριο. Ο φόβος επεισοδίων από οπαδούς των δύο ομάδων, φίλους και συγγενείς των απολογουμένων που θα έχουν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Δικαιοσύνης δεν παύει να είναι ορατός.

Όμως για αύριο έχει προγραμματιστεί και εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο. Οι αστυνομικές Αρχές έκριναν πως είναι ρίσκο να εκτυλιχθούν ταυτόχρονα και τα δύο, οπότε σε συνεργασία με τις δικαστικές Αρχές έγινε η εξής διευθέτηση: να απολογηθούν κανονικά σήμερα μόνο οι ανήλικοι και οι υπόλοιποι αύριο Παρασκευή.

(neakriti.gr)