Διαφορετική, και πλήρως αναβαθμισμένη θα είναι η οδός Πειραιώς στα Χανιά, αλλά και η ευρύτερη περιοχή, καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί, το έργο της ανάπλασης της παραπάνω οδού.

Σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης συνοδευόμενος από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, επισκέφθηκαν την περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν κάποια προβλήματα.

Ο δήμαρχος Χανίων σημείωσε ότι η διαδικασία για το συγκεκριμένο έργο, ξεκίνησε επί δημαρχίας του κ. Βιρβιδάκη και ολοκληρώθηκε με τη δημοπράτηση του το Μάιο του 2011.

Ο κ. Σκουλάκης σημείωσε πως  με την αλλαγή της εικόνας της οδού Πειραιώς αλλά και με μια σειρά άλλων έργων που θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή θα αλλάξει εντελώς η εικόνα της συγκεκριμένη πλευράς της πόλης των Χανίων.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων  Μιχάλης Ανδριανάκης  τόνισε ότι το παραπάνω έργο εκτελείται συμπληρωματικά , στο πλαίσιο της ανάδειξης των οχυρώσεων, από το υπουργείο Πολιτισμού, σημειώνοντας επίσης ότι \” ήδη έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της ανάδειξης  του δυτικού μετώπου των  οχυρώσεων που προβλέπει επέκταση της Τάφρου μέχρι την οδό Σκαλίδη, με κατάργηση της Μελετίου Πηγά, και ενός μικρού πάρκου, εργασίες που θα είναι πολύ σύντομες από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν.\”

Επίσης δύο ακόμη έργα τα οποία έχουν άμεση σχέση με ανάδειξη  του δυτικού μετώπου των  οχυρώσεων είναι η αποκατάσταση του αναχώματος που περιλαμβάνει επίσης και την αποκατάσταση του Ρωσικού Στρατώνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook