Σοβαρές ελλείψεις σε βιβλία (π.χ. Γλώσσας, Ιστορίας κ.ά.), κονδύλια και εκπαιδευτικό προσωπικό, αντιμετωπίζουν τα σχολεία των Χανίων λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση στην Περιφερειακή Ενότητα των Χανίων υπάρχει ανάγκη για τουλάχιστον 265 εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

\”Λίγες μέρες μόνο πριν τον αγιασμό, τα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε βιβλία (π.χ. Γλώσσας, Ιστορίας κ.ά.), κονδύλια και εκπαιδευτικό προσωπικό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί την κυβέρνηση να καλύψει άμεσα όλες τις ελλείψεις σε βιβλία, χρηματοδότηση και εκπαιδευτικούς, καθώς οι διορισμοί φέτος ήταν σχεδόν μηδενικοί (στα Χανιά διορίστηκε μόλις μία εκπαιδευτικός Αγγλικών!), ενώ οι αναπληρωτές που ανακοινώθηκαν χτες (57 δάσκαλοι και 17 νηπιαγωγοί στα Χανιά) δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης στα Χανιά.

Στην Περιφερειακή Ενότητα των Χανίων υπάρχει ανάγκη για τουλάχιστον 265 εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Γι’ αυτό το λόγο, είναι επιτακτική η ανάγκη συμπληρωματικών διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών ενάντια στις λογικές της τρόικας για διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και Υγείας.\”

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook