Πενήντα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) εντάσσονται άμεσα στον νέο ασφαλιστικό φορέα, Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), υπό την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται πλέον οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης του ΕΟΠΥΥ από την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Απασχόλησης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης «με την ένταξη των πρώτων 50 ΚΥ στον ΕΟΠΥΥ μπαίνουν τα θεμέλια για τη δημιουργία Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη τη χώρα».

 Σταδιακά και μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι ο αριθμός των ΚΥ που θα παρέχουν υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό στο πλαίσιο της λειτουργίας του

ΕΟΠΥΥ καλύπτοντας τους περίπου 9 εκατ. ασφαλισμένους του, θα έχει τριπλασιαστεί, φτάνοντας τουλάχιστον τα 150. Σε πρώτη φάση εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ τα ΚΥ της Αττικής και σε ορισμένους νομούς της χώρας.

Επιπλέον, η ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ θα συνεχιστεί και με άλλους τρόπους. Ο πρόεδρος του νέου ασφαλιστικού φορέα (και πρόεδρος του ΟΑΕΕ), κ. Γεράσιμος

Βουδούρης ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν συγχωνεύσεις ΚΥ με Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ, κατά περιοχές και κατά περίπτωση.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι τέτοιους είδους συγχώνευση έγινε στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου με την αντίστοιχη Μονάδα Υγείας της περιοχής, όπου οι γιατροί και των δύο υγειονομικών μονάδων πλέον απασχολούνται στο ΚΥ παρέχοντας σε 24ωρη βάση πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη στους κατοίκους της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των γιατρών που θα απασχολούνται με συμβάσεις στον ΕΟΠΠΥ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, ο κ. Βουδούρης ανέφερε ότι πλέον είναι ενεργές περίπου 17.500 συμβάσεις με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, και αναμένεται να υπογραφούν άλλες 5.000. Το ύψος των αμοιβών τους θα κυμαίνεται από 900 έως 2.500 ευρώ μηνιαίως ανάλογα με τον αριθμό των επισκέψεων από τους ασφαλισμένους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook