Με αίμα βάφτηκε για μια ακόμη φορά η άσφαλτος, όταν χθες σε διάστημα μισής ώρας σημειώθηκαν δύο τροχαία δυστυχήματα σε Αρκαλοχώρι και Γάζι αντίστοιχα, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Τραγική ειρωνεία. Τα περιστατικά σημειώθηκαν λίγες μόλις ώρες μετά τον απολογισμό της δράσης της ΕΛ.ΑΣ. από τον ταξίαρχο και αστυνομικό διευθυντή Γιάννη Μεσοδιακάκη, ο οποίος αναφερόταν στη θεαματική μείωση των τροχαίων για το 2010.

Πρόκειται για τα πρώτα θανατηφόρα τροχαία του νέου έτους, με θύματα έναν ηλικιωμένο οδηγό τρίκυκλου από το Αρκαλοχώρι και ένα νεαρό Ηρακλειώτη μοτοσυκλετιστή. 

Στον Αρόλιθο

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε χθες το απόγευμα ο 26χρονος Γιάννης Μελαμπιώτης, όταν, ενώ κατευθυνόταν με τη μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα του στην παλιά εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου, άγνωστο γιατί έχασε τον έλεγχο σε μια επικίνδυνη στροφή λίγο πριν τον Αρόλιθο.

Αποτέλεσμα ήταν να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να καρφωθεί με δύναμη σε σιδερένια πόρτα αγροικίας. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως δυστυχώς για τον άτυχο 26χρονο ήταν ήδη αργά. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, ενώ, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο 26χρονος οδηγός δε φορούσε προστατευτικό κράνος. 

Λίγα λεπτά νωρίτερα ένα ακόμη τροχαίο, αυτή τη φορά στην επαρχιακή οδό Αρκαλοχωρίου-Παρτίρων, στοίχισε τη ζωή σε έναν 83χρονο άνδρα. Ο ηλικιωμένος, κάτοικος Αρκαλοχωρίου, ενώ έβγαινε στην επαρχιακή οδό με την τρίκυκλη μηχανή του από χωματόδρομο που οδηγούσε στα χωράφια του, συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο 83χρονος διέσχισε κάθετα το δρόμο χωρίς προηγουμένως να κόψει ταχύτητα και να ελέγξει το οδόστρωμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook