Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ. «Κάνω την υπόθεση εργασίας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τρισέ, την ώρα που αναμένεται η επιστροφή της τρόικας στην ελληνική πρωτεύουσα.

Παράλληλα σύμφωνα με το in.gr, η ΕΚΤ επανέλαβε τη σημασία της άμεσης και πλήρους εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου από όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις την ώρα που αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και εκτιμά μείωση του πληθωρισμού το 2012.

Όσον αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, ο κ. Τρισέ σημείωσε, όπως μεταδίδει το Reuters, πως πρέπει να είναι μπροστά από τους δημοσιονομικούς της στόχους «και υποθέτουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι απαραίτητο γι\’ αυτό».

«Συνεχίζουμε και εμμένουμε στη θέση μας, ζητώντας από όλες τις κυβερνήσεις να εφαρμόζουν πλήρως ό,τι είναι απαραίτητο, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες και ειδικότερα για την Ελλάδα» σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

«Η υπόθεση εργασίας μου φυσικά είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, δηλαδή να σεβαστεί απόλυτα τη δέσμευση που έχει αναλάβει» είπε χαρακτηριστικά ο Τρισέ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook