Για \” Γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και αδυναμίες καθώς και ασυνεννοησία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών\” που έθεσαν σε  «ομηρία» εκατοντάδες ξένους επισκέπτες στην έξοδο του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς στην Αγία Ρουμέλη στα Σφακιά, κάνει λόγο ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ι. Βαλυράκης, με σχετική ανακοίνωση του, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή με την απαγόρευση του απόπλου των πλοίων στη νότια πλευρά του νομού.

Μάλιστα ο κ. Βαλυράκης χαρακτηρίζει λυτρωτική την πρωτοβουλία του δημάρχου Σφακίων και του Προέδρου της Αγίας Ρουμέλης σημειώνοντας ότι δίχως αυτήν την επέμβαση οι επισκέπτες θα αναγκάζονταν να παραμείνουν εγκλωβισμένοι για πολλές ώρες, καθώς η εκκένωση θα γινόταν νύκτα και με αργούς ρυθμούς.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως έξης: \”Γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και αδυναμίες καθώς και ασυνεννοησία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών έθεσαν σε «ομηρία» εκατοντάδες ξένους επισκέπτες στην έξοδο του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς στην Αγία Ρουμέλη στα Σφακιά.

Με την άμεση απειλή να τεθεί η όλη κατάσταση εκτός ελέγχου, η πρωτοβουλία του Δημάρχου Σφακίων και του Προέδρου Αγίας Ρουμέλης ήταν αναγκαία και κατέστη εκ των πραγμάτων λυτρωτική. Δίχως αυτήν την επέμβαση οι επισκέπτες θα αναγκάζονταν να παραμείνουν εγκλωβισμένοι για πολλές ώρες, καθώς η εκκένωση θα γινόταν νύκτα και με αργούς ρυθμούς.

Ο Σεπτέμβριος αποτελεί περίοδο αιχμής για τον ποιοτικό τουρισμό στην περιοχή μας. Ο Εθνικός Δρυμός του Φαραγγιού της Σαμαριάς έχει ιδιαίτερη σημασία για τον τουρισμό των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα. Είναι αδιανόητο να ακυρώνεται αιφνίδια η θαλάσσια υποδομή του νότιου άξονα της Κρήτης και να απειλείται με αποκλεισμό η ελεύθερη προώθηση από την Αγία Ρουμέλη των επισκεπτών του Φαραγγιού της Σαμαριάς. Το Φαράγγι της Σαμαριάς αποτελεί στρατηγικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα και όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον τουρισμό. Οφείλουμε να το σεβαστούμε, να το προστατεύσουμε και να εγγυηθούμε ότι θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση ανοικτό και βατό για όλους τους επισκέπτες.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook