Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διατηρεί την ημερομηνία που είχε ανακοινώσει αρχικά, δηλαδή «τα μέσα Σεπτεμβρίου», ως τη χρονική περίοδο κατά την οποία θα επιστρέψει στην Ελλάδα η αποστολή του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου χωρίς να δώσει άλλη πληροφορία για την αποστολή.

Η τρόικα, η οποία έφυγε από την Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι σκοπεύει να επιστρέψει «σε δέκα ημέρες».

Σε σχετική ερώτηση που του υπεβλήθη την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις αρνήθηκε να δώσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία. «Δεν έχω τώρα μια συγκεκριμένη ημερομηνία, όμως, όπως έλεγε η ανακοίνωση, αυτό θα γίνει προς τα μέσα Σεπτεμβρίου» σημείωσε.

Ο Ράις όπως αναφέρει το in.gr, αρνήθηκε επίσης να διευκρινίσει σχετικά με τη φύση της «τεχνικής εργασίας» που ζήτησε η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία αφορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της 2ας Σεπτεμβρίου, «τον προϋπολογισμό του 2012 και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αυξηθεί η ανάπτυξη».

«Δεν θα ήταν συνετό να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες της αποστολής. Επομένως πιστεύω ότι θα πρέπει να αφήσουμε την αποστολή να επιστρέψει και να κάνει τη δουλειά της» σημείωσε ο Ράις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook