Πρόσκληση προς τις 15 εταιρείες και κοινοπραξίες που έχουν προεπιλεγεί για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 200 μεγαβάτ, στη Δυτική Μακεδονία, να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές θα απευθύνει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στον κόσμο. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 200 μεγαβάτ (MW) στη Δυτική Μακεδονία, την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων στη Δυτική Μακεδονία και άλλες ενεργειακές και τεχνολογικές δράσης στην περιοχή.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες αναζητά μέσω του διαγωνισμού στρατηγικό εταίρο για τις επενδύσεις αυτές, που εκτιμάται ότι θα φθάσουν στα 500 εκατ. ευρώ.

Η επιλογή του στρατηγικού εταίρου θα γίνει με βάση την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά και σύμφωνα με τη συνολική βαθμολογία της κάθε προσφοράς. Στόχος είναι οι τελικές προσφορές να έχουν υποβληθεί το αργότερο στις αρχές του 2012, ώστε να επιλεγεί ανάδοχος και η κατασκευή να ξεκινήσει το προσεχές καλοκαίρι.

Το έργο θα αναπτυχθεί σε περιοχή 5.200 στρεμμάτων στο Λιγνιτικό Κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. Η παραγωγή του θα καλύπτει τις ανάγκες 55.000 νοικοκυριών, ενώ η λειτουργία του υπολογίζεται να συμβάλλει στην αποφυγή εκπομπής 300.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Ταυτόχρονα όπως αναφέρει το in.gr, σύμφωνα με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, η μονάδα κατασκευής φωτοβολταϊκών συστημάτων θα συνεισφέρει και θα αυξήσει σημαντικά την εθνική προστιθέμενη αξία στο έργο, δημιουργώντας μόνιμες θέσεις εργασίας. Αναμένεται να δημιουργηθούν 500 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής (2 έτη) και 200 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια λειτουργίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook