Το κλείσιμο όλων των πρατηρίων του νομού Χανίων την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Ένωση Πρατηριούχων Βενζίνης και Πετρελαιοειδών του νομού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδράνεια, όπως αναφέρει, των αρμοδίων αρχών για τις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Η ένωση αποδίδει, τις υψηλές τιμές των καυσίμων αφενός στην αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κι αφετέρου στην έλλειψη ελέγχου και εποπτείας στο στάδιο τη διύλισης και της χονδρικής αγοράς των καυσίμων που επιτρέπει τη δημιουργία ολιγοπωλίων.

«Δεδομένου ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο και γενικότερα οι αναταράξεις στον αραβικό κόσμο γεννούν εύλογες υπόνοιες ότι η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα που θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών των καυσίμων», καταλήγει η Ένωση Πρατηριούχων Βενζίνης και Πετρελαιοειδών του Ν. Χανίων.

 Στο μεταξύ και στο νομό Ρεθύμνου, η τοπική Ένωση Βενζινοπωλών, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο τα πρατήρια  να κατεβάσουν ρολά έστω και για μια ημέρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook